Federația Română de Triatlon: Cea mai bună federație în curs de dezvoltare, potrivit Forului European

București, 15 martie 2018 – Federația Română de Triatlon a primit distincția “Cea mai bună federație în curs de dezvoltare”, la gala anuală organizată în Moscova de către European Triathlon Union (ETU).

“Suntem încântați că eforturile noastre sunt apreciate pe plan international și că primim recunoaștere, într-o competiție alături de alte 25 de federații. În România, din 2010 până în prezent, am ajuns la un număr de peste șapte ori mai mare de concurenți care au terminat o competiție de triatlon. Suntem o federație tânără, am ajuns la 39 de cluburi, mai mult de 600 de sportivi legitimați, iar aprecierea internațională ne motivează să creștem și mai mult”, a declarat Peter Klosz, Președinte, Federația Română de Triatlon.

La gala anuala ETU, premianta se alege dintre cele 25 de federații de categorie 2 și 3, pe un sistem de criterii bazat pe punctajul de țară la nivelul juniorilor, numărul de antrenori și arbitri ITU, prezența la diferite programe de dezvoltare, dar și nivelul general de dezvoltare a sportului din țara respectivă.

Federația Română de Triatlon a fost nominalizată, pentru al treilea an consecutiv, de către ETU pentru acest premiu.

Fondată în 2013 și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului din 2014, federația a organizat, în România, cinci cupe europene, două campionate balcanice, trei campionate europene și un campionat mondial. Prin programele de dezvoltare și școlarizare, România dispune, în prezent, de 18 antrenori cu licență ITU (International Triathlon Union) și 28 de arbitri internaționali.

Federația Română de Triatlon are ca obiectiv creșterea adopției disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor și a performanțelor sportivilor români ce fac parte din loturile naționale. Mai multe informatii despre Federație, activitate și sportivi sunt disponibile la www.frtri.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.