Tibi Ușeriu: ”Mă cam dezintegrez un pic”

Tibi Ușeriu, aflat în fruntea ultramaratonului de la Cercul Polar, se confruntă cu greutăți din punct de vedere fizic. Are corpul umflat și viscolul și zăpada face ca înaintarea lui să fie din ce în ce mai dificilă.

Distanța s-a micșorat, acesta având aproximativ 200 de kilometrii de parcurs în cadrul competiției.

“Mă cam dezintegrez un pic, dar acum am un pic de energie să duc partea asta de ice-road. Numai să vedem cât pot să merg. Cred că nu mai e acum de locul întâi, doi, cred că e pentru cine o termină, cursa asta. Că e destul de dificilă. Nu-s obosit, sunt praf.”, a spus Tibi Ușeriu.

Românul a parcurs peste 400 de kilometrii în cadrul Competiției 6633 Arctic Ultra, condițiile meteo fiind extreme, cu furtuni de zăpadă şi temperaturi de -40 de grade Celsius.

Marți noapte a fost cel mai greu pentru el. Înaintarea prin zăpadă a devenit extrem de dificilă, după ce corpul lui pare să cedeze puţin cât de puţin. Degetele i-au degerat, tot corpul e umflat, însă medicii i-au dat totuşi voie să continue cursa.

”Și m-am trezit foarte naşpa, m-am trezit atâta de umflat, dar mi-au făcut un control, nu am nici febră, nici infecţie, oxigenarea e ok. Dar s-a întâmplat ceva şi m-am umflat foarte tare, m-am deformat total. A venit un vânt cu zăpadă, a nins. Am ţinut de sanie să nu mi se ducă, că apoi aveam ce cauta dacă o lăsăm.”, a declarat Tibi Ușeriu.

Susținătorii săi îi urmăresc evoluția pe Facebook datorită cameramanului care îl însoșește.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.