Star Trek Online

Sursa foto: www.arcgames.com

Cei mai mulți dintre fanii jocurilor Massively Multiplayer ori se joacă și doar asta fac, ori s-au jucat la un moment dat și acum au și ei o viață personală. Dacă vă jucați un astfel de joc o să vă rog să nu vă îngrijorați, în niciun caz nu la voi m-am gândit atunci când am făcut această afirmație. Am spus cei mai mulți, nu toți…

Din punctul meu de vedere, Star Trek Online nu este cu nimic mai prejos decât World of Warcraft. De altfel, trekkies de pretutindeni vor considera mereu că produsele Star Trek de orice tip sunt prin definiție superioare celorlalte. Și cine ar putea să-i condamne pentru asta? Dar, în același timp, regulile care guvernează Star Trek Online sunt similare cu orice joc din această categorie.

În primul rând, grijă mare la banii pe care aveți de gând să-i cheltuiți. O fi tentant să cheltuiți 100 de dolari pe o navă super puternică, dar dacă acest lucru afectează buna funcționare a familiei voastre, vă recomand și chiar insist să jucați doar cu ce vă pune la dispoziție abonamentul lunar.

Vă sfătuiesc să fiți atenți și la alianțele din care faceți parte. Oamenii care conduc navele Federației în joc nu sunt chiar croiți pe modelul idealizat al personajelor din filmele Star Trek. Partea bună a lucrurilor este că majoritatea alianțelor efemere care au împânzit la un moment dat jocul au cam dispărut, majoritatea alianțelor supraviețuitoare fiind formate din jucători experimentați și mulți dintre ei chiar corecți. Dacă veți fi primiți într-o astfel de comunitate, urmați strategiile și ordinele superiorilor ca și cum aceștia ar fi Jean-Luc Picard însuși. Nu de alta, dar într-un raid împotriva borgilor, de exemplu, ideea este aceea de a sprijini flota și nu de a exploda rapid pentru a vedea toată lumea cum ne-am aruncat noi primii în luptă.

Tot “Engage!” rămâne principala comandă, dar aici este necesar un Engage așa, mai cerebral…

Lasă un răspuns