În Sectorul 1, 504 de cereri eligible și peste 700 de lifturi deja în programul Primăriei!

Foto: ziarpiatraneamt.ro

Încă din 2016, la inițiativa edilului Daniel Tudorache, Primăria Sectorului 1 a promovat în Parlament o inițiativă de modificare a Ordonanței 18 din 2009 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit.

Prin această modificare a legislației privind reabilitarea termică, adoptată de către Parlament spre finele anului trecut, Autoritatea Locală poate interveni pentru reabilitarea sau schimbarea lifturilor din blocurile reabilitate termic.

”Nu vor putea fi schimbate lifturile din blocurile încadrate în clasa a doua de risc seismic, iar cele din imobilele care nu au fost, încă, reabilitate termic vor intra în cea de-a doua fază a programului”, a declarat pentru București FM Cosmin Fodoroiu, director executiv al Direcției de Investiții a Primăriei Sectorului 1.

Conform șefului de la Investiții, au fost deja depuse din partea asociațiilor de proprietari un număr de 584 de cereri pentru reabilitarea sau schimbarea lifturilor. Dintre acestea, 57 de cereri vizează imobile care nu sunt, încă, reabilitate termic, 23 de cereri sunt pentru blocuri înscrise în clasa a doua de risc seismic, iar 504 de cereri sunt eligibile.

Sursa foto: www.nuasteptasupereroi.ro

”Datele disponibile până în prezent arată că este vorba despre 721 de lifturi care vor trebui schimbate sau reabilitate. Dar, din cauză că nu toate asociațiile de proprietari au specificat clar numărul lifturilor, o situație clară va fi disponibilă după finalizarea studiului de fezabilitate, care, în prezent, se află în faza de procedură de achiziție. Va urma faza licitației pentru serviciile de proiectare și execuție, iar lucrările propriu-zise vor demara anul viitor”, spune Fodoroiu.

”Pentru a se înscrie în programul de schimbare a lifturilor, asociațiile de proprietari trebuie să depună o cerere la Primăria Sectorului 1. Apoi, se va semna, între Autoritatea Locală și reprezentanții asociațiilor, câte un contract de mandate după lucrările la lifturi”, explică șeful Investițiilor de la Sectorul 1.

Cosmin Fodoroiu a mai spus pentru București FM că, ”pe perioada desfășurării lucrărilor de schimbare a lifturilor, Primăria Sectorului 1, prin intermediul Centrului Caraiman, îi va asista pe cei cu dificultăți de deplasare care locuiesc în blocurile respective, ajutându-i cu cumpărăturile și oferindu-le servicii medicale la domiciliu, astfel încât aceste persoane să resimtă cât mai puțin dificultatea ori chiar imposibilitatea de a se deplasa”.

În context mai trebuie amintit faptul că, potrivit primarului Daniel Tudorache, anul acesta se va finaliza reabilitarea termică a blocurilor și va demara un program de reabilitare termică a caselor din Sectorul 1.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.