Simona Halep se califică în sferturile turneului de la Indian Wells

Liderul mondial se impune în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells în faţa chinezoaicei Qiang Wang, după o partidă în care echilibrul de forţe s-a menţinut doar în primul set. Eleva lui Darren Cahill a câştigat în minimum de seturi cu 7-5, 6-1 , iar jocul ei din partea a doua a meciului, le-a arătat tuturor de ce este Numărul Unu Mondial.
Primul act al meciului a fost unul cu foarte multe greşeli neforţate de ambele părţi , dar şi cu multe break-uri. Simona a dat semene de nervozitate în a doua parte a jocului, dar intervenţia lui Darren Cahill a limpezit din nou atitudinea şi prestaţia româncei în teren. Sportiva din România a avut o evoluţie oscilantă, dar spre finalul primului setului a jucat cu mult calm, a respectat indicaţiile antrenorului său şi a reuşit să valorifice în favoarea ei punctele importante. Simona câştigă până la urmă meritat primul set cu 7-5.
În manşa a doua eleva lui Darren Cahil îşi găseşte însfârşit ritmul şi pune în continuare în aplicare, sfaturile antrenorului său. Simona o hărţuieşte pe tot terenul pe chinezoaică, iar jocul ei începe să piardă din claritate şi consistenţă. Sportiva din Constanţa îşi ridică tot timpul nivelul de joc, iar ritmul, forţa şi plasamentul loviturilor îi slabesc treptat încrederea lui Wang.
Simona halep îşi adjudecă mult mai uşor manşa a doua şi se califică în sferturile turneului american, unde o va întâlni pe câştigătoarea din partida dintre cehoaica Marketa Vondrousova şi croata Petra Martic.

Lasă un răspuns