Prioritățile pentru mobilitatea durabilă a Regiunii București – Ilfov!

Primarul General Gabriela Firea a anunțat, astăzi, în cadrul reuniunii Agenției de Dezvoltare Regională București – Ilfov, prioritățile regiunii în ceea ce privește realizarea mobilității durabile.
Conform Edilului Șef, problema numărul unu a Regiunii București – Ilfov este aceea a congestiei traficului. Pentru asigurarea unei mobilități durabile în Regiunea București – Ilfov, Gabriela Firea a cerut urgentarea lucrărilor la Centura ocolitoare a Bucureștiului. Primăria Capitalei își propune să dezvolte o serie de proiecte pentru mobilitatea cetățenilor. Astfel, în cel mai scurt timp, vor demara lucrărilor la un nod intermodal în imediata apropiere a Pasajului de la Domnești. Prelungirea Ghencea va fi lărgită la patru benzi și va primi linie de tramvai până la Șoseaua de Centură. De asemenea, se va realiza, în această zonă o parcare Park&ride, unde navetiștii să poată lăsa mașinile pentru a continua drumul cu transportul public, a explicat Primarul General.
Luna viitoare, va demara și construcția Park&ride-ului de la capătul Șoselei Pantelimon, cu stație de tramvai în acea zonă. Acest concept va fi extins la toate ieșirile din București, la intersecțiile Șoselei de Centură cu autostrăzile A1, A2 și A3, cu drumurile naționale, de la DNA până la DNA cu drumurile județene, a anunțat Edilul Capitalei.
Pasul următor va consta în construirea unor stații de cale ferată în cadrul acestor noduri intermodale pentru introducerea transportului local de călători pe Centura Feroviară a Capitalei. Gabriela Firea a caracterizat drept inadmisibil faptul că centura feroviară și căile ferate din București sunt neutilizate de 28 de ani.
Extinderea și modernizarea Șoselei București – Măgurele este o altă investiție bugetată anul acesta. Aceasta va facilita accesul la Institutul de Fizică Nucleară care dezvoltă proiectul celui mai mare laser din lume. Primarul General a anunțat că au început pregătirile tehnice pentru introducerea unei linii de monorail, tramvai suspendat pe ruta București – Măgurele și București – Centura  de Nord. În acest proiect vor fi implicate 80 de tramvaie suspendate, a declarat Gabriela Firea.
Conform Primarului General, prioritățile Regiunii București – Ilfov privind mobilitatea sunt conectarea Bucureștiului, prin aeroport și rețeaua de căi ferate, la rețeaua trans-europeana de transport și la localitățile din zona Dunării, dezvoltarea Aeroportului Henry Coandă ca principală poartă aeriană a sud-estul Europei, cu potențialul dublării capacității de operare, atât în privința traficului de călători cât și a celui de mărfuri, finalizarea Șoselei de Centură, a subliniat Primarul General Gabriela Firea.

Lasă un răspuns