Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 13 martie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 16:30, în cadrul medalionului „Sharon Stone – 60 de ani (10 martie)”, thriller-ul „Basic Instinct / Instinct primar”, regizat în 1992 de Paul Verhoeven, în care mai joacă Michael Douglas, Jeanne Tripplehorn;

– de la ora 19:00, în cadrul ciclului „Istoria filmului universal în capodopere” dar şi a medalionului „David Lean – 110 ani de la naştere (25 martie)”, drama de război „Podul de pe râul Kwai”, adaptare după romanul lui Pierre, regizată în 1957, cu: William Holden, Alec Guinness, Jack Hawkins

* La Centrul de Teatru Educaţional Replika (Str. Lânăriei, nr. 93-95), de la ora 19:00 este proiectat un film surpriză în continuarea temei abordate ieri seară: „Poveşti de care te fereşti”. Probabil că este vorba de „Aferim!” de Radu Jude.

* În cadrul programului Fiction Tuesdays, la Centrul Ceh (Str. Ion Ghica, nr. 11) are loc, de la ora 20:00, proiecţia comediei pentru întreaga familie „When the Cat Comes”, realizată în 1963 de Vojtech Jasný ca o poveste fantastică despre comportamentul uman, ce-l are ca personaj central pe Motanul Mokol, care poartă întotdeauna ochelari de soare. Atunci când cineva îi dă ochelarii jos, pisica ilustrează adevăratele simţiri şi personalitatea autentică a oamenilor din jur colorându-i astfel: roşu pentru îndrăgostiţi, mov pentru ipocriţi, galben pentru laşi, gri pentru cei nedrepţi, ş.a.m.d.

MUZICĂ

* La Sala Radio, de la ora 19:00, saxofonistul Nicolas Simion este invitatul special al Big Band-ului Radio, într-un nou concert din seria Jazz pe româneşte, alături de Sorin Romanescu – chitară, Iulian Nicolau – baterie şi Tibi Menyhart – contrabas. La pupitrul dirijoral se află Ionel Tudor, iar evenimentul este prezentat de Florian Lungu.

* În cadrul Stagiunii de marţi seara, la sala mică a Ateneului Român, de la ora 19:00 susţine un recital pianista Eva Garet, având în program: Sonata în Do major de Domenico Scarlatti; Sonata nr. 8, „Pathétique”, în do minor de Ludwig van Beethoven; Studiul în la minor, op. 25, nr. 11 de Frédéric Chopin; Studiul de concert „Toamna” de Cécile Chaminade; „Après une Lecture de Dante” şi „Fantasia quasi Sonata” de Franz Liszt şi o transcripţie pentru pian a Rapsodiei române nr. 1 de George Enescu.

* Nava Mamă cântă live în Control Club, începând cu ora 21:00.

* Smiley îşi prezintă şi noul său album, „Confesiune”, în cadrul concertului dat, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

* De la ora 22:00 începe concertul susţinut de Celelalte Cuvinte în Berăria H.

SPECTACOL

Clubul Ţăranului găzduieşte, de la ora 19:30, o reprezentaţie cu spectacolul „Distanţa dintre paşi” de Geo Vişan, care şi joacă alături de Dana Porlogea şi Ada Dobrea.

CARTE ŞI LITERATURĂ

* Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) organizează, de la ora 18:00, o lectură publică dintr-un roman al scriitoarei Catia Maxim, ce va fi publicat curând. Invitaţi: Clara Mărgineanu, Alexandru Gica şi Vanghele Gogu.

* La Librăria Cărtureşti Verona, în cafeneaua de la demisol, de la  ora 18:30 au loc lansarea cărţii „Oraşe în rezumat. Pieţe din Europa şi istoriile lor”, de Cătălin D. Constantin şi vernisajul expoziţiei de fotografie aeriană având ca temă „pieţele oraşelor istorice din Europa”, alcătuită din imagini absolut spectaculoase, realizate cu o dronă. Vorbesc despre carte şi despre expoziţie: Cristina Bogdan, conf. la Facultatea de Litere de la Universitatea din Bucureşti, scriitorul Radu Paraschivescu şi arhitectul Sorin Vasilescu, prof. la Universitatea de Urbanism şi Arhitectură „Ion Mincu”.

ALTE EVENIMENTE

* La Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr.151), de la ora 18:00, în cadrul programului „Idei în Agora” moderat de Sorin Antohi, Cătălin Augustin Stoica susţine conferinţa „Înainte de ’89 era mai bine. Bazele socio-demografice ale percepţiilor asupra comunismului”.

* La Point, (Str. General Eremia Grigorescu, nr. 10),  de la ora 19:00, se redeschide „Cafeneaua critică” ce-l are ca amfitrion pe Ion Bogdan Lefter. Invitaţii serii sunt: Mihai Şora şi Luiza Palanciuc-Şora.

Lasă un răspuns