Alexandra Sălceanu: Eu le aduc viață personajelor și cred că le aduc expunere

Fiecare spectacol ar trebui să modifice ceva în ființa spectatorului, să îl emoționeze, crede Alexandra Sălceanu.

”Eu le aduc viață personajelor și cred că le aduc expunere – e mai ușor să vii la teatru decât să citești o carte, și aduc punctul lor de vedere pe scenă”.

Actrița este de câțiva ani angajată a Teatrului Național București, unde joacă deja trei roluri importante. Și chiar dacă nu are deocamdată notorietatea actorilor cărora le dă replica, e o bucurie să o descoperi prin aceste reprezentații. Oamenii de teatru au remarcat-o încă de la începutul carierei, când juca la Teatrul Maria Filotti din Brăila, în ”Povești de familie”, în regia lui Vlad Cristache.

Povestea de la TNB începe cu Miranda, în ”Furtuna”, avându-i parteneri direcți pe Ion Caramitru și Mihai Călin. A intrat în distribuție mai târziu, aparent dintr-o întâmplare, înlocuind-o pe Crina Semciuc, dar interpretarea sa l-a determinat pe managerul teatrului să o coopteze în trupă.

Joacă și Fata din ”Umbre”, unde părinții din spectacol îi sunt Ana Ciontea și Gheoghe Visu, iar acum este Doamna Tana, soția lui Ștefăniță, în ”Viforul”, partenera directă a lui Marius Manole. Acest personaj a fost și pretextul întâlnirii din studioul BucurestiFM, imediat după premiera oficială, de la Sala Atelier a TNB.

Pe lângă șansa de a juca în regia lui Alexandru Dabija, actrița a avut și surpriza de a primi acest rol, pentru că se aștepta la un alt personaj, a mărturisit ea. ”Am avut foarte mari emoții și din perspectiva rolului, pentru că eu, în general, până acum am jucat ingenue, aici este o femeie în toată firea, o femeie care ia decizia de a-și ucide nu numai soțul, ci și domnitorul”. ”Doamna Tana a pus temelia maturizării mele”.

Am călătorit împreună Alexandra prin cele trei povești aduse pe scenă, i-am descoperit personajele și căutările sale pentru fiecare rol. Am vorbit despre întâlnirile și experiențele prilejuite de fiecare spectacol în parte, de la TNB și nu numai.

Pe Alexandra Sălceanu o puteți vedea și în comedia ”Cum se cuceresc femeile” în spectacolele Liei Bugnar, ”Peretele” și  ”7 dintr-o lovitură”, la Teatrul Metropolis, și în ”Before breakfast”, la Teatrul Bulandra, și are o scurtă apariție în ”No Man`s Land”, la TNB.

Cum și când a ales să facă teatru, am aflat sâmbătă, la emisiunea Spectacol @bucuresti.ro, când Alexandra ne-a povestit și despre mica aventură a venirii sale în București să dea la UNATC. Își închipuia că aici intră doar fetele frumoase și înalte și, deci, nu are nicio șansă. Dar a intrat din prima.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.