VIDEO: Din Sankt Petersburg direct la Matinalul BeFm

“Si când dorm mă gândesc la muzică”

Vanotek a fost invitatul lui Răzvan Petre în cadrul “Bună dimineață, București!”, matinalul BeFm. Artistul are un nou single – “Back to me”, de pe albumul “No sleep”, piesă în featuring cu Eneli.

Vanotek a avut duminică un concert în Rusia, la Sankt Petersburg, oraș pe care îl consideră cel mai frumos din lume, după Romă. Deși nu este o persoană matinală, artistul a venit în studio vorbind despre cum a creat piesa și despre Eneli. “Am fost adeptul statului în studio până dimineață înainte de a mă fi căsătorit. Mă culcăm la 9, înainte să vină menajera.” Odată cu viața de familie și-a reorganizat programul, iar munca de studio se termină în jurului orei 21.00.

Vanotek se definește ca fiind artist și producător, dar cel mai bine se simte în ultima postură. “Vreau să urmez linia de DJ-producător”. Recunoaște că în momentul de față poartă și discuții cu organizatorii unor importante festivaluri din țară, precum Never Șea sau Untold.

Ar dori să le strângă mână lui Moby și Roger Sanchez. Într-o zi, poate, o va face, mai ales că Vanotek se declară o fire ambițioasă. “In general, ce îmi pun în plan, reușesc! Încerc să fiu un om corect, să mă port corect, să nu am conștiința încărcată. Am propriile reguli, pe care nu le încalc niciodată. Cea mai importantă este să nu mint.” Recunoaște că are rare momente când o minciună nevinovată își face loc în viața lui, dar “doar ca să nu mă cert cu soția.” Și pentru că nu e simplu să spui mereu adevărul, artistul afirmă că i s-a întâmplat să “nimerească în pat cu inamicul din cauza sincerității”.

Despre single-ul “Back to me” spune că este o piesă fresh, ale cărei versuri au fost scrie de Eneli. Cântăreața nu a putut fi prezentă în Matinalul “Bună dimineața, București!” întrucât este în Londra, oraș în care își face studiile. “Nu am avut timp să mă cunosc prea bine cu Eneli, dar cred că în muzică în studio e important să fie chimia, nu în viața de zi cu zi.” Cei doi au ajuns să colaboreze în urma unui mesaj pe care Eneli i l-a trimis pe Facebook. “Mi-a scris pe Facebook, s-a prezentat, mi-a arătat piesa «Mhm Mhm», a zis că ea este vocea și că poate facem ceva împreună.”

Iar piesa înregistrează un succes din ce în ce mai mare atât în România, cât și peste hotare. “Merge foarte bine în Rusia”, punctează artistul. Vanotek s-a impus de 3 ani prin sound-ul pe care l-a adus în țară. Mereu actual, este unul original. Reușita lui rezidă în “mult studiu, multă muncă. Și când dorm mă gândesc la muzică. Înainte să adorm îmi pun un tutorial, văd ce e nou, care sunt trend-urile. În meseria asta mai mult înveți singur. Cunosc oameni care au făcut școli în afară, dar sunt în stadiul de la care au plecat… Trebuie să studiezi singur, să îți dai tu seama. La Conservator m-am înscris de 2 ori. (Sper că nu ascultă mama!) Cu școala asta, însă, … depinde ce gen de muzică vrei să faci.” Piesa se bucură de prezența unui saxofonist pe care Vanotek l-a adus din afara țării. Nu a folosit un sampler pentru că “nu e omenesc să folosesc un sampler în loc de sax!”

Vanotek crede că “în România în muzică suntem pe drumul cel bun, deși cei din afară sunt înaintea noastră. În muzică, suntem în perioada în care funcționează orice, dacă e bine făcut! ”

Piesa în care s-a regăsit cel mai mult este “Vision”, “probabil următorul single”.

Vezi aici arhiva emisiunii „Bună dimineața, București” 

Credit Foto: Alexandru Dolea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.