Războinica din Carpaţi a învins Tănculeţul american

Eleva lui Darren Cahill a trăit periculos întâlnirea din turul trei al turneului de la Indian Wells cu americanca de numai 19 ani Caroline Dolehide. Jucătoarea noastră a suferit în primul set, dar treptat a revenit în joc şi a câştigat în decisiv, reamintind publicului american că pe teren se află totuşi Numărul 1 Mondial.

După două ore şi şase minute de joc, Simona Halep se impune în trei seturi de mare luptă cu 1-6, 7-6(7-3), 6-2. Primul set începe dezastruos pentru Simona. Jucătoarea noastră comite greşeli neforţate pe bandă rulantă şi practic nimic nu-i merge. Loviturile sunt fără vlagă şi fără precizie, iar serviciul este unul ca la un antrenament uşor. Toate aceste aspecte din jocul Simonei nu fac altceva decât să o invite pe adversară să atace, să lovească puternic şi fără nici o emoţie şi să puncteze la foc automat. Se ajunge astfel la un neaşteptat 3-0 pentru americancă, iar publicului din tribună nu-i vine să creadă. Simona dă câteva semne de revenire, dar totul pare în zadar. Dolehide profită de buimăceala româncei şi o pedepseşte în continuare, iar primul set se încheie rapid în favoarea ei cu un usturător 6-1.

Pauza dintre seturi este un bun prilej pentru Simona de a-şi aduna gândurile şi de a începe cu adevărat bătălia din teren. Jocul româncei capătă consistenţă şi, chiar dacă serviciul încă nu funcţionează cum trebuie, jucătoarea noastră începe să treacă la conducerea ostilităţilor. Simona a condus cu 4-2 şi 5-3, dar până la urmă se ajunge la tie-break. Mentalul şi condiţia fizică sunt peste cele ale americancei, care începe să facă pasul înapoi şi să piardă puncte importante. Românca simte momentul de slăbiciune şi câştigă prelungirile setului doi cu 7-3.

În manşa decisivă,  liderul mondial îşi ridică şi mai mult nivelul de joc. Serviciul, loviturile în cross şi deplasarea în teren o reduc practic la tăcere pe americanca Dolehide, care suflă din greu şi nu mai poate face faţă ritmului impus de Simona. Sportiva din Constanţa câştigă şi setul trei în stil de mare campioană cu 6-2 şi îşi depăşeşte astfel performanţa de anul trecut de la turneul american.

În continuare în optimile de la Indian Wells, Simona Halep o va întâlni pe chinezoaica Qiang Wang, cea care a reuşit surprinzător să o elimine pe franţuzoaica Kristina Mladenovic cu 6-1, 6-2.

Lasă un răspuns