Simona Halep merge în turul 3 la Indian Wells

Jucătoarea din România s-a calificat nu fără emoţii în turul trei al turneul american de la Indian Wells, după victoria în două seturi obţinută în faţa cehoaicei Kristina Pliskova. Revenirea după trei săptămâni în circuitul WTA, absenţă datorată unei accidentări la gleznă, s-a văzut în jocul Simonei. Sportiva din România a început mai prudent jocul, dar s-a impus până la urmă cu un dublu 6-4, pentru că a ştiut să gestioneze mai bine momentele de final ale celor două manşe.
Primul set a fost unul complicat pentru ambele jucătoare. Cehoaica a excelat prin alternanţa aşilor cu dublele greşeli, iar Simona prin mingi jucate prea scurt cu ruperi de ritm şi lovituri în forţă pe colţurile terenului. Pliskova a condus aproape până la jumătatea setului, dar jucătoarea noastră a revenit de fiecare dată şi a recuperate terenul pierdut. Treptat eleva lui Darren Cahil începe să-şi intre în ritm, iuţeşte jocul, iar serviciul începe să-şi facă datoria. De la scorul de 4-4, Pliskova nu mai poate face faţă ritmului de joc impus de Simona şi cedează primul set cu 6-4.
Manşa secundă începe prin acelaşi scenariu, jucătoarea din România atacă şi loveşte repede mingea, în timp ce Pliskova parcă pierde turaţie după fiecare punct jucat. Din păcate Simona are un moment de relaxare, slăbeşte ritmul de la scorul de 3-1 pentru ea şi îi permite cehoaicei să egaleze la 3. Din acel moment jucătoarea noastră îşi ridică din nou nivelul de joc, şi reuşeşte să se distanţeaze la 5-3, controlează punctele importante şi îşi trece în cont şi setul doi tot cu 6-4.
Simona Halep o va întâlni în turul trei al turneului de la Indian Wells, pe învingătoarea din partida dintre jucătoarea din Statele Unite ale Americii, Caroline Dolehide şi slovaka Dominika Cibulkova.

Lasă un răspuns