Noi proteste față de groapa de gunoi de la Chiajna

Zeci de bucureșteni s-au adunat, începând cu ora 11:00, în fața Teatrului „Masca” de pe Bulevardul Bucureștii Noi, pentru a-și cere dreptul de a respira un aer nepoluat cu hidrogen sulfurat.

Oamenii spun că autoritățile, începând cu Ministerul Mediului, Primăria Capitalei, Agenția și Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică București și ajungând până la Primăria Sectorului 1, au dat dovadă de neputință în ceea ce privește stoparea poluării aerului care afectează nordul și nord-vestul Bucureștiului, în special cartierele Bucureștii Noi, Chitila și Dămăroaia.

Un reprezentant al protestatarilor a declarat pentru București FM că această situație durează de ani de zile și că oamenii nu mai au răbdare și nu mai suportă mirosul de ouă clocite.

Protestatarii au strigat:”Nu accept să fiu furat și de aerul curat”!; „Jumătate de mandat cu hidrogen sulfurat”!

Prezent la protest, consilierul local, Cristian Tudose, spune că, încă din 2016, primarul Daniel Tudorache a început demersurile pentru anularea Autorizației  Integrate de Mediu pentru groapa de gunoi de la Chiajna.

Tudose mai spune că edilul din Banu Manta a fost de mai multe ori în inspecție la groapa de gunoi Chiajna, constatând că de acolo provine mirosul insuportabil reclamat de cetățeni.

Potrivit lui Cristian Tudose, Agenția pentru Protecția Mediului București a reînnoit, pe 14 februarie anul acesta, Autorizația Integrată de Mediu nr.15 pentru CMID Iridex, în ciuda procesului intentat în contencios de Primăria Sectorului 1.

Lasă un răspuns