Trofeul la Fotbal în Sală Sports Events a fost adjudecat de Genpact România

Aseară s-a pus punct celei de-a doua ediții la Fotbal în Sală marca Sports Events. A fost o ediție în care ambiția, devotamentul și efortul colectiv al echipelor prezente ne-au oferit un spectacol fotbalistic agreabil, de un nivel foarte ridicat.

Finala mare și-a respectat statutul de meci vedetă al campionatului. Apa Nova și Genpact ne-au arătat de ce au demonstrat că sunt cele mai bune 2 echipe de până acum. A fost cel mai ridicat meci din punct de vedere al încărcăturii și ambițiilor puse în joc, așa cum se cade pentru o finală.

Echipele au început prudent, Apa Nova fiind la timona jocului prin tactica adoptată și anume ieșirea avansată a portarului Robert Marincescu care a creat astfel superioritate la mijloc. De partea cealaltă, Genpact a practicat un joc mai mult de așteptare cu sarje ofensive pe contraatac. Datorită acestor tactici, ocaziile mari au lipstit în prima repriză, putând menționa doar câteva oportunități de gol.

În repriza secundă, Genpact a ieșit mai mult la joc printr-un presing avansat. Acest lucru a însemnat mult mai multe ocazii de gol, venite și ca urmare a greșelilor personale în apărarea adversă. Cu toate acestea cei care au înscris au fost cei de la Apa Nova prin Dragoș Mihalache, la capătul unui contraatac în care și-a folosit din nou măiestria de a scoate adversarul din joc, pivotând excelent și rămânând singur cu portarul, apoi învingându-l pe acesta cu un șut sec.

Era minutul 19 și Genpact nu mai avea altă variantă decât căutarea golului. Acesta a venit însă repede, Cristi Ganfaleanu, care a preferat să-și ajute echipa în finală doar cu sfaturile și indicațiile de pe banca de rezervă, făcând o schimbare inspirată, Marius Botoș reușind o acțiune personală de toată frumusețea imediat după ce a intrat pe teren. Acesta a depășit 2 jucători apoi s-a demarcat excelent în fața porții de unde a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

După această egalare, echipele s-au închis din nou în fața propriei porți, astfel că la capatul celor 30 de minute rezultatul a rămas neschimbat.

Prelungirile au început cum nu se poate mai bine pentru Genpact, aceștia înscriind încă din primul minut la capătul unei faze la care Frederico Figueira a deviat norocos în poartă un șut de la distanță, portarul neavând timp pentru o reacție imediată.

Din acel moment, Apa Nova a presat încontinuu și și-a creat multe ocazii de gol care au rămas însă nematerializate. De cealaltă parte nici Genpact nu a putut închide meciul, scăpând de câteva ori pe contraatac într-o superioritate numerică evidentă, dar nereușind să găsească plasa porții adverse.

După 2 înfrângeri suferite în faza grupelor Genpact își ia astfel revanșa în cel mai important meci al campionatului și este încoronată campioană.

A urmat decernarea premiilor celor 3 echipe fruntașe precum și premiile individuale. După brigada de arbitri au fost premiați pe rând golgheterul ediției – Gabriel Zamfir – autor a numai puțin de 21 de goluri, cel mai bun portar – Flavian Slăbuțu (Genpact a primit cele mai puține goluri la actuala ediție) și bineînțeles jucătorul campionatului în persoana lui Dragoș Mihalache (Apa Nova Veolia București) care ne-a încântat de atâtea ori cu driblingurile și tehnica sa desăvârșită și a dovedit atît în semifinală cât și în finală de ce a meritat din plin această distincție.

Felicitări tuturor echipelor participante (Genpact România, Apa Nova Veolia București, Hewlett Packard Enterprise, Radio România București, Deloitte România, HP Inc. România, UPC România și Optaros) pentru evoluția din cadrul celei de-a doua ediții de iarnă a Campionatului de Fotbal în Sală Sports Events, dedicat exclusiv companiilor din București și ne revedem la ediția a treia din luna ianuarie 2019.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.