Întâlnire neașteptată între doi lideri ai lumii

Preşedintele american, Donald Trump, a fost de acord să discute cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. Anunțul a fost făcut la Casa Albă dupa confirmarea venită de la Șeful Oficiului pentru Securitate Naţională din Coreea de Sud.

Locul și data exactă nu au fost încă precizate.

O astfel de întâlnire era greu de imaginat nu cu mult timp în urmă. Vine totuși în contextul în care tensiunile între Washington și Phenian au atins cote înalte din cauza programului de înarmare nucleară al Coreei de Nord.

Disponibilitatea lui Kim Jong-Un de a discuta cu Donald Trump vine însă în urma unui dezgheț al relaţiilor dintre Coreea de Nors și de Sud.

La iînceputul săptămânii lideri din cele 2 țări s-au întâlnit pentru a pune la cale un plan care nu va mai include rachete nucleare.

Premierul japonez, Shinzo Abe, salută schimbarea de atitudine a Coreei de Nord ți dorința acesteia de dialog cu Statele Unite și de a suspenda programele sale de înarmare.

Acesta este rezultatul presiunii crescute aplicate de Japonia, SUA, Coreea de Sud și restul comunităţii internaţionale.

Premierul japonez merge în aprilie în Statele Unite pentru a se întâlni cu Donald Trump şi a discuta despre Coreea de Nord.

Lasă un răspuns