VIDEO: Claudiu Beletoiu aleargă pentru a dărui speranța

Invitatul de astazi al emisiunii In Comunitate, Claudiu Beletoiu, a fost finalist al cursei Transgrancanaria care s-a desfasurat in Insula Grand Canaria in luna februarie. Nu a fost o cursa usoara: lungimea a fost de peste 200 de kilometri iar diferentele de nivel pe traseu foarte mari – de la nivelul marii si pana la zone muntoase destul de greu accesibile. Dar pe langa acestea nimic nu s-a comparat cu diferentele de temperatura. Desi in timpul zilei temperatura trecea de 30 de grade dimineata si seara aceasta cobora chiar si sub zero grade. Insa Claudiu Beletoiu a continuat cursa indiferent de toate aceste impedimente. Alergatorilor aflati in cursa  le-au venit in ajutor organizatorii, prin cateva puncte  de control pe unde sportivii trebuiau sa treaca. Acestea erau dotate cu provizii dar tot acolo se aflau si ambulante cu medici. Rucsacul pe care claudiu Beletoiu a trebuit sa il care in spate si in care a avut toate efectele necesare pe parcursul cursei – de la apa si hrana la sac de dormit si haine groase a avut 15 litri.
Insa pentru a participa la astfel de competitii iti trebuie un antrenament serios atat la alergari cat si o buna conditie fizica si rezistenta. Dar pe langa aceasta trebuie sa ai si pentru ce sa alergi. Claudiu a ales sa alerge pentru copiii aflati in spitale, pentru ca ei sa beneficieze de cursuri in spital pentru a nu ramane in urma cu lectiile. Voluntar al Asociatiei Pavel, Claudiu Belesoiu a ales sa alerge pentru acesti copii si a fost incurajat de toti prietenii si colegii lui dar si de persoane care nu il cunosteau personal.
El  nu vrea sa se opresca la aceasta cursa ci are de gand sa participe si la alte competitii similare.  Sa ii tinem pumnii si pe viitor!

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns