VIDEO: Au înnebunit salcâmii de atâta primăvară…

Așa începe o baladă de primăvară binecunoscută a maestrului Tudor Gheorghe. Dar, în cazul de față, nu e vorba despre salcâmi, ci despre ADP Sector 1. De cum s-a desprimăvărat, salcâmii bieții de ei, ca și ceilalți copaci, încearcă să-și vadă de treaba lor, adică să înmugurească, să înflorească, să inverzească și să ne dea un pic de oxigen, în orașul ăsta poluat de un trafic infernal.

Numai că ADP Sector 1 pare să aibă ceva împotriva aerului curat, împotriva oxigenului și mai ales împotriva copacilor! Pe Bulevardul Ion Mihalache, chiar în zona supra-aglomerate și superpoluatei intersecții de la Chibrit, încă de dimineață au venit harnici muncitori ai ADP Sector 1 și au început să „toaleteze” copacii. Sub drujba muncitorilor coroanele copacilor au căzut, rămânând să se ridice spre cer, ca niște degete acuzatoare, niște ciori, care seamănă cu niște creioane ascuțite cu râvnă de către un școlar repetent.

Asta se întâmplă în condițiile în care Primăria Sectorului 1, de care ține ADP-ul, este angajată într-o campanie privind tocmai calitatea aerului din zona de nord a Capitalei. Păi cum vine asta, vrem „Aer curat bun de respirat”, dar distrugem copacii care sunt plămânul verde al orașului…?!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.