Tibi Useriu ia startul a treia oara in cea mai dura competitie din lume

România va avea anul acesta patru sportivi la ultramaratonul de la Cercul Polar.
Este vorba despre Tibi Ușeriu – cel ce a câștigat de doua ori la rand Arctic Ultra 6633, Avram Iancu – românul care a traversat înot Canalul Mânecii, Levente Polgar – singurul sportiv cu dizabilități și Florentina Iofcea – prima româncă înscrisă la această competiție.

Tibi Ușeriu revine pentru a treia oara la ultramaraton la invitația organizatorilor.
”Este o ediție aniversară, a zecea mai exact. Competiția 6633 Arctic Ultra nu era în planul meu pentru anul 2018. Este clar că mă duc acolo pentru a-mi apăra titlul, fiind o provocare pentru mine, mai ales că este un traseu nou și va fi mai lung cu aproape 60 de kilometrii”, a declarat Tibi Ușeriu.
Acum este un traseu nou și mai lung cu aproape 60 de kilometri (data trecuta au fost 566 km, acum sunt 617).

Tibi Useriu, invitat In Comunitate dupa ce a castigat prima oara Arctic Ultra 6633.
Romanul se afla printre cei 32 de sportivi care au reușit să termine ultramaratonul și singurul care a câștigat titlul de 2 ori.
Tibi Ușeriu este singurul est-european care a reușit să o câștige și singurul din istoria ultramaratonului care a luat titlul de două ori.
Competiția începe maine, 9 martie în Yukon.

Tibi Useriu a fost in studioul Bucuresti FM, In Comunitate, dupa ce s-a intors din prima cursa si a povestit despre toate cele indurate: frig, distanta, greutate si lipsa reperelor.

Emisiunea poate fi urmarita AICI

Lasă un răspuns