Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 8 martie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 16:30, în cadrul medalionului „Jacques Rivette – 90 de ani de la naştere (1 martie)”, drama „La religieuse / Călugăriţa” adaptare după Denis Diderot realizată în 1966, cu: Anna Karina, Liselotte Pulver, Micheline Presle, Francisco Rabal;

– de la ora 18:30, la cererea spectatorilor, drama „La dolce vita”, frescă socială realizată în 1960 de Federico Fellini, cu: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée, Yvonne Furneaux, Lex Barker, Alain Cuny.

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului „JOIA de film”, de la ora 19:00 rulează drama „Ma ma”, realizată de Julio Medem, ce spune povestea dramatică a Magdei, o femeie din Spania perioadei de criză 2010-2012 interpretată de Penélope Cruz, care devine şomeră şi este părăsită de soţ, ca mai apoi să trebuiască să se confrunte cu un diagnostic medical necruţător. Cu toate acestea, Magda găseşte puterea să lupte în continuare.

* Tot de la ora 19:00, la Institutul Cervantes este proiectat, în avanpremieră, ultimul film din cadrul medalionului cinematografic „Jesús del Cerro, un cineast spaniol în România”, documentarul „Sunt însărcinată în România” ce îmbină o serie de interviuri de tip talking heads pentru a obţine o imagine de ansamblu asupra politicilor guvernamentale prin care statul român sprijină sau nu femeile care îşi doresc să aibă un copil. Proiecţia va fi urmată de o dezbatere în prezenţa regizorului.

* La premiera de gală a celui mai nou film al regizorului Corneliu Porumboiu, „Fotbal Infinit”, ce are loc, de la 20:30, la Cinema Muzeul Ţăranului, vor fi prezenţi reprezentanţi celebri ai fotbalului românesc, între care fotbalişti din Generaţia de Aur precum Gică Popescu, Florin Prunea, Miodrag Belodedici sau Marius Lăcătuş. După proiecţie, regizorul Corneliu Porumboiu, protagonistul Laurenţiu Ginghină şi echipa filmului vor povesti despre realizarea acestuia.

SPECTACOLE

* De la ora 18:30, la Opera Naţională Bucureşti are loc o reprezentaţie cu „Tango. Radio and Juliet”, spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug.

* O ediţie specială Impro Battle pentru doamne şi domnişoare, cu ocazia Zilei Femeii, începe de la ora 20:00 în B52 (Str. 11 iunie, nr. 50), cele două echipe care se confruntă fiind alcătuite din tineri cavaleri frumoşi, chipeşi şi zvelţi, înarmaţi cu simţul umorului şi dedicaţi să le salveze din castelul monotoniei şi plictiselii, eliberând buna dispoziţie!

MUZICĂ

* Ştefan Bănică jr. susţine un al doilea concert de anul acesta „Te Iubesc, Femeie!”, în premieră la Sala Dalles, începând cu ora 19:00, în cadrul Festivalului „Zilele Mărţişorului la Dalles”.

* Quantic Club vă invită, de la ora 20:00, la concertul cu numărul 1000, dat de trupa care susţinut şi pe primul din acest local în 2015: Gen Urban.

* Concertul dat de Richard Clayderman de Ziua Femeii la Sala Palatului, de la ora 20:00, este Sold out.

* La fel este şi concertul ce începe de la ora 21:00 în Expirat Club – Halele Carol susţinut de ZMEI3, grup muzical româno-german care a creat la Berlin un nou stil muzical: Rough Romanian Soul, ce îmbină influenţe de folk-jazz cu atitudine punk rock şi cu un sound avangardist cu accente psihedelice.

* Tot de la ora 21:00, Irina Popa & Band lansează albumul „Let The Music Out” în cadrul unui concert susţinut în Clubul Ţăranului.

* Trupa Vama dă un concert, de la ora 21:30, în Control Club.

* De la aceeaşi oră 21:30, Jukebox şi Bella Santiago susţin concertul „Love The Girls” în Hard Rock Café.

* Un concert de Ziua Femeii dă şi trupa Vunk, de la ora 23:00, în Berăria H.

EXPOZIŢIE

Vernisajul expoziţiei „Untitled”, semnată de Gabi Stamate, are loc de la ora 18:00, la Galeria Creart (Piaţa Lahovari, nr. 7), unde poate fi vizitată până pe 8 aprilie. Curator: Eugen Rădescu.

FESTIVALURI

* La Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) de astăzi până pe 10 martie se desfăşoară a III-a ediţie a Festivalului Oraşul şi Literatura (LOFEST), în cadrul celor 3 seri de lecturi publice, scriitoare din România, Republica Moldova şi Germania urmând să interacţioneze cu cititorii şi să dezbată tema memoriei şi a mitologiei oraşului. Deseară, de la ora 19:00, sunt invitate: Ana Maria Sandu, Cristina Andrei şi Carmen-Francesca Banciu. Moderatori: Paul Cernat şi Ovidiu Şimonca

* În Parcul Naţional, de astăzi până Duminică 11 martie are loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Mucenicilor.

CARTE

La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 are loc lansarea cărţii „Aşa să crească iarba pe noi”, de Augustin Cupşa, urmată de o sesiune de autografe.

ALTE EVENIMENTE

* La Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38), de la ora 18:00 începe a III-a ediţie a evenimentului „Femei în comunism – Destine individuale şi colective”, ce aduce în atenţia publicului femei asupra cărora instalarea acelui regim şi-a lăsat amprenta prin diferite privaţiuni, pornind de la limitarea unor drepturi cetăţeneşti şi mergând până la îngrădirea libertăţii. Printre invitaţi se numără: Nina Moica (fostă deţinută politic), Ioana Pârvulescu (critic literar şi eseistă), Clara Mareş (istoric). Întreaga întâlnire va fi moderată de Radu Preda, Preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, co-oganizator al evenimentului.

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, de la ora 18:30, Nicolae Constantinescu susţine conferinţa „Popasuri erotice în Bucureştii cântecelor de lume”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.