SpellForce – Partea a II-a

Sursa foto: store.steampowered.com

Vă povesteam în rubrica trecută despre rolul esențial pe care clericul îl va juca în misiunile noastre din jocul SpellForce. Însă pe parcursul aventurii noastre virtuale vom ajunge în situația în care vom coordona două sau chiar mai multe baze, unele dintre acestea fiind populate de alte rase decât cea umană. Va trebui să ne împărțim atenția și să gândim pentru fiecare în mod diferit strategiile de luptă.

Vom întâlni misiuni în care vom avea la dispoziție două baze militare, de exemplu. Una se va afla în partea de nord a teritoriului, iar cealaltă în sud. Ce te faci însă atunci când baza inamică, foarte bine apărată, se află exact la mijloc și încearcă să împiedice prin orice mijloace fuziunea forțelor noastre militare? Firește că în acest caz strategia noastră se va axa pe dezvoltarea în paralel a ambelor noastre baze, pentru că dacă vom alege se ne concentrăm doar pe una dintre ele atunci mai mult ca sigur că misiunea noastră nu va avea sorți de izbândă.

Echipamentul eroului nostru este și el important, dar nu aș putea spune că face cu adevărat diferența. Dacă este izolat și înconjurat de inamici puternici, eroul va fi copleșit indiferent ce armuri sau arme va avea asupra sa.

Poate nu vă vine să credeți, dar regimul alimentar al unităților noastre este și el un factor hotărâtor în buna desfășurare a operațiunilor. Oamenii, de exemplu, mănâncă vânat și nu au nicio problemă morală în doborârea căprioarelor sau a iepurilor pentru a se hrăni. Elfii însă, protectorii naturii, vor muri de foame cu iepurii lângă ei, drept pentru care va trebui să ne ocupăm de îngrijirea și protejarea grădinilor cu fructe sălbatice, singura alimentație pe care ei o consideră posibilă. Nu intru aici în amănunte, spunându-vă cu ce se hrănesc orcii, dar vă recomand sincer ca în timpul liber pe care îl aveți la dispoziție să aruncați o privire și asupra acestui joc deosebit, numit SpellForce.

Lasă un răspuns