Perturbarea liniştii în blocuri, între orele 7.00 – 14.00 şi 16.00 – 23.00, pedepsită cu amendă

Sursa foto: expertbeacon.com

Proiectul de lege inițiat de USR a fost adoptat astăzi de senatori.
Acesta presupune că va fi amendată cu până la 1.500 de lei orice persoană care va depăsi nivelul de presiune acustică de 35 db, măsurat în interiorul locuinței celui deranjat.

„Tulburarea fără drept a liniştii persoanelor din locuinţe sau din alte imobile cu funcţiuni echivalente locuirii, între orele 7.00-14.00 şi 16.00-23.00 de către orice persoană, prin depăşirea nivelului de presiune acustică de 35 db, măsurat în interiorul locuinţei sau al imobilului persoanei vătămate, în cameră indicată de această, cu ferestrele închise, că urmare a producerii de zgomote, larmă, strigăte, ţipete ori alte manifestări similare sau a folosirii oricărui apărat, obiect ori instrument muzical”.

Guvernul a emis un punct de vedere negativ pe acest proiect, argumentând că modalitatea de calculare a zgomotului este nepotrivită în contextul în care la apariția poliției activitățile încetează.

Atunci când măsurarea zgomotului din se poate realiza din motive tehnice, constatarea contrvenției se va face pe baza propriilor simțuri ale agentului sosit la fața locului.

Forul decizional este Camera Deputaţilor.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.