Începe Festivalul Mucenicilor

Peste 20.000 de mucenici moldoveneşti şi peste 5.000 de porţii de mucenici munteneşti fierţi într-un ceaun uriaş vă aşteaptă weekend-ul acesta, în Parcul Naţional din sect. 2 Bucureşti!

Negustori din toate colţurile ţării, patiseri vestiţi şi cele mai mândre gospodine, vin între 8 şi 11 martie, în Parcul Naţional din sector 2 Bucureşti, la Târgul Mucenicilor!

Moldovence, muntence, dobrogence şi maramureşene vin la festival să se întreacă în migală, chiar sub ochii oaspeţilor, arată organizatorii.

„Mucenici în chip de om cu dimensiuni reale, mucenici copţi şi tăvăliţi prin miere şi miez de nucă, mucenici fierţi şi aromatizaţi cu scorţişoară, lămâie şi multă dibăcie şi migală, mucenici în toate formele şi pentru toate gusturile vor fi pregătiţi la Târgul Mucenicilor din Parcul Naţional, bineînţeles acompaniaţi de tradiţionalele 40 de pahare de vin, aşa cum cere tradiţia”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Vizitatorii târgului vor putea gusta din plăcinte munteneşti, poale-n brâu moldoveneşti şi din plăcintele dobrogene cu brânză. Nu vor lipsi cozonaci, dulciuri, dulceţuri, brânzeturi, afumături, jamboane, muşchiuleţi, pastrama, care va sfârâi pe grătare, cârnaţii, micii, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite cu vin şi ţuică fiartă şi cu licori din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.

Pentru cei care respectă zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere şi păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, păstrate peste iarnă.

La târg se vor găsi şi obiecte tradiţionale, lucrate de meşteri autentici: ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genţi din piele naturală cu motive naţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.