Care sunt cele mai periculoase oraşe din lume

Cele mai periculoase oraşe de pe Planetă sunt situate în America Latină, arată Top 50 al celor mai periculoase oraşe din lume. În fruntea acestui clasament se situaeză, pe prima poziţie, oraşul Los Cabos, care este situat în cel mai sudic punct al Peninsulei Baja California, din Mexic, potrivit Organizaţiei neguvernamentale mexicane Consiliul civil pentru securitate publică și justiție. Numărul foarte mare de crime comise în acest oraş, peste 111 cazuri la fiecare 100.000 de locuitori, i-a asigurat oraşului Los Cabos prima poziţie, în Top 50.

Pe poziţia a doua se situează oraşul Caracas, capitala Venezuelei, iar pe locul trei – Acapulco, din statul Guerrero, din Mexic.
„Plecându-se la o incidenţă medie, la nivel naţional, de 111,3 crime la fiecare 100.000 de locuitori, oraşul Los Cabos, din Mexic, a ajuns, pentru prima dată, în 2017, în acest clasament, fiind unul dintre cele mai periculoase oraşe din lume”, se specifică în documentul remis presei de către ONG.

„Pe locul doi, Caracas – cu o incidenţă medie, la nivel naţional, de 111,1 crime la fiecare o sută de mii de locuitori şi Acapulco, cu o incidenţă de 106,63 crime la fiecare o sută de mii de locuitori”, se mai specifică în raportul remis presei.

Cele mai multe oraşe, în total 42, care au ajuns în acest clasament, sunt din America Latină, 17 sunt din Brazilia, în timp ce 12 sunt din Mexic. În top 10 cele mai periculoase oraşe din lume au mai fost incluse oraşele La Paz, din Bolivia, Tijuana, Baja California, din Mexic, şi Ciudad Victoria, din Mexic.

Lasă un răspuns