SpellForce

Sursa foto: store.steampowered.com

De cele mai multe ori, tutorialurile din jocurile pe calculator ne prezintă o idee generală despre ceea ce ne așteaptă pe parcursul aventurii noastre virtuale. Tutorialul jocului SpellForce este mult mai mult decât atât, putem vorbi aici despre un joc în sine, o realizare deosebită a celor care în urmă cu ceva vreme au lansat acest joc pe piață.

Dacă doriți un parcurs varianta “safe”, vă recomand să alegeți un mag sau un arcaș și să evitați warrior-ul. Aproape la fiecare misiune avem posibilitatea să ne construim o linie solidă de apărare, acest lucru presupunând o linie de turnuri de pază în spatele căreia să fie adăpostită armata noastră. Un warrior trebuie să ”iasă la bătaie”, cum se spune. Magul și arcașul pot sta liniștiți în rând cu ceilalți soldați, pentru aruncarea vrăjilor sau a săgeților nefiind necesară expunerea acestora în câmp deschis.

Atenție însă, nu la toate misiunile inamicii se vor înghesui să iasă din bazele lor bine protejate pentru a se arunca în bătaia liniilor noastre de apărare. Vor exista situații pe teren în care eroul nostru, fie el warrior, mag sau arcaș, va trebui să se aventureze în interiorul bazelor adversarilor, măcar pentru a-i momi să se hotărască să iasă de acolo. Pentru aceasta, prezența clericilor în calitate de însoțitori va fi de fiecare dată vitală. La fel ca în filmul Equilibrium, clericul este cea mai importantă unitate de luptă existentă. Clericul este multitask. Foarte bun la luptele corp la corp, el are și abilitatea suplimentară de a vindeca rănile camarazilor. Dacă alegem să jucăm defensiv, clericii vor sta în spatele turnurilor și a celorlalți soldați, de unde vor da healing oricărei unități proprii pe care inamicul a făcut damage. Dacă suntem viteji și încercăm să avem mereu inițiativa, tot clericii vor fi aceia care ne vor însoți eroul, pe care îl vor vindeca ori de câte ori acesta va fi rănit.

Să nu uităm însă că un cleric este un suport perfect doar unitățile umane. În momentul în care vom avea la dispoziție și armate de orci sau elfi, lucrurile vor începe să se schimbe. Despre acestea vom discuta însă în rubrica viitoare.

Lasă un răspuns