De ce trebuie relocate spitalele la „Sfântul Vasile cel Mare”…

Ieri, edilul Sectorului 1, Daniel Tudorache, și ministrul sănătății, Sorina Pintea, au prezentat proiectul noului spital cu 1115 paturi pe care Autoritatea Locală îl va construi pe o suprafață de peste 7 hectare, pe Șoseaua București-Târgoviște.
Primarul din Banu Manta a promis că lucrările vor demara în toamna anului viitor și spitalul va fi dat în funcțiune în toamna anului 2023.

Spitalul va avea toate specialitățile medicale, 37 de săli de operație, 60 de linii de gardă, heliport pentru elicopterele SMURD, o parcare pe mai multe niveluri, hotel pentru aparținători pacienților. El va fi dotat cu aparatură medicală și dat la cheie Ministerului Sănătății, mai promite Daniel Tudorache.
Toată investiția se va ridica la circa 300 de milioane de euro și va fi suportată de la bugetul local al Sectorului 1.

Ministrul sănătății a declarat că în noul spital vor fi relocate Spitalul de Urgență „Floreasca”, Spitalul de Arși și Secția de Pediatrie din cadrul Institutului pentru Sănătatea Mamei și Copilului.

De ce trebuie, însă, mutate aceste spitale?

Sorina Pintea spune că la „Floreasca”, sunt preluate zilnic 350 de urgențe, la un număr de doar 34 de posturi de preluare. De aici apar timpii mari de așteptare și nemulțumirile pacienților și ale aparținătorilor acestora. În plus, clădirea actuala a spitalului se află într-o zonă foarte aglomerată, lipsesc locurile de parcare pentru aparținători pacienților și spitalul nu mai poate fi dezvoltat, fiind greu de obținut circuitele funcționale.

Cât privește Spitalul de Arși de pe Calea Griviței, deși tot Primăria Sectorului 1 a reabilitat Secția de Terapie Intensivă, clădirea este veche, sunt greu de obținut circuitele funcționale și spitalul nu mai poate fi dezvoltat, a explicat ministrul sănătății Sorina Pintea.

Lasă un răspuns