Ziua Mondială a Tenisului de Câmp

Ziua Mondială a Tenisului este sărbătorită în prima zi de luni din martie, în acest an fiind marcată la 5 martie 2018. Sloganul acestei zile este „One day. One world. One sport”.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) celebrează Ziua Mondială a Tenisului cu scopul de a promova acest sport şi de a spori participarea la tenis în rândul tinerilor jucători din întreaga lume.

Ziua Mondială a Tenisului a fost instituită la 4 martie 2013, de StarGames, în jurul a două turnee de succes: BNP Paribas Showdown în Madison Square Garden din New York şi Asia World-Arena din Hong Kong, iniţiativa beneficiind de un sprijin extraordinar încă de la anunţul de înfiinţare a unei zile dedicate „sportului alb”, din noiembrie 2012. La ambele evenimente sportive au participat tenismeni actuali şi foşti jucători de top, având loc, totodată, demonstraţii ale juniorilor. În anul lansării, activităţile „World Tennis Day” s-au desfăşurat în 58 de ţări.

Tot în 2013, ITF a sărbătorit centenarul ca organism internaţional al tenisului, federaţia fiind fondată la 1 martie 1913. În prezent, ITF are 210 asociaţii naţionale.

Foto: rfi.ro

Cu ocazia acestei zile, unele ţări organizează jocuri demonstrative cu vedete ale tenisului mondial, iar altele oferă cursuri de instruire pentru practicanţii mai tineri, indică www.ftm.md. Toate aceste activităţi contribuie direct la atragerea unui număr mai mare de tineri şi adulţi în practicarea acestui sport, întrucât manifestările sunt organizate public, în spaţii deschise, accesibile tuturor celor care vor să ia parte la evenimentele sportive locale.

Tenisul este, în prezent, sport olimpic şi este jucat indiferent de bani, de vârstă, în multe ţări.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.