Porsche vrea să construiască un automobil zburător

Sursa foto: www.playtech.ro

Proiectanţii uzinei de automobile sport a Grupului Volkswagen, Porsche, se gândesc la realizarea unui automobil zburător, pentru a intra în competiţie cu alţi poducători de pe piaţa transportului urban de persoane, a declarat directorul de vânzări al Porsche, Detlev von Platen, publicaţiei germane Automobilwoche.

„Aşa ceva are sens. Dacă doresc să ajung din Zuffenhausen (unde se află uzina Porsche) la aeroportul din Stuttgart, aceasta îmi ia cel puţin o jumătate de oră. Zburând, doar între trei şi şase minute” – a afirmat Detlev von Platen.

Mai multe companii auto au început să dezvolte automobile zburătoare, contând pe faptul că cererea se va îndrepta, de la maşinile tradiţionale, către cele cu pilot automat, care vor putea fi închiriate prin intermediul unui aplicaţii de telefonie mobilă.

Firma de proiectare a Grupului Volkswagen, Italdesing, şi Airbus au prezentat deja, anul trecut, la salonul auto de la Geneva, un autoturism zburător cu două locuri, denumit Pop.Up, destinat evitării blocajelor rutiere.

Potenţialii concurenţi ai autoturismului zburător al Porsche ar putea fi Volocopter (Daimler), Lilim Jet şi eVolvo, precum şi companiile americane Terrafugia şi Joby Aviation.

Lasă un răspuns