Lucrările la spitalul Sectorului 1 vor începe în octombrie 2019

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunțat, astăzi, că a fost încheiat studiul de prefezabilitate pentru Spitalul de Urgență „Sfântul Vasile cel Mare”, pe care autoritatea Locală îl va construi pe Șoseaua București – Târgoviște.

În prezent, a fost declanșată procedura pentru întocmirea studiului de fezabilitate (SF) și a Planului de Urbanism Zonal (PUZ). Edilul din Banu Manta speră că acest PUZ să fie adoptat de către Consiliul General în luna mai anul acesta. În luna octombrie se va finaliza SF-ul, iar anul viitor în iulie vom avea câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor, spune Tudorache.

Edilul Sectorului 1 a declarat că lucrările ar putea demara în octombrie anul viitor, iar spitalul ar putea fi dat în funcțiune în luna octombrie 2023.

Conform lui Daniel Tudorache, noul spital va fi construit pe o suprafață de peste 7 hectare și va costa în jur de 300 de milioane de euro, bani ce vor proveni din bugetul local al Sectorului 1. Această sumă ar acoperi atât construcția ultramodernă, cu două heliporturi pentru elicopterele SMURD, cu parcare pe mai multe nivele, căi de acces pentru ambulanțe și chiar și hotel pentru rudele pacienților, precum și dotarea cu aparatură medicală.

„Vom da spitalul la cheie” , a declarat edilul din Banu Manta.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea , a explicat că spitalul va avea 1015 patru pentru spitalizare continuă și 100 pentru primiri urgențe. Acolo vor fi relocate spitalele Floreasca, de Arși și secția Maternitate a Institutului pentru Sănătatea Mamei și Copilului.

Șefa de la Sănătate spune că spitalul va fi unul de categoria 1A, care va avea toate specialitățile medicale, cu 60 de linii de gardă, câte una cel puțin pentru fiecare specialitate, și 37 de săli de operații. Astfel, un număr de 165 de paturi vor fi pentru pediatrie, 80 pentru terapie intensivă, 50 pentru spitalizare de zi, 30 pentru obstetrică-ginecologie, 25 pentru neurologie, 50 pentru gastroenterologie, 63 pentru Secția Medicală, 76 de paturi pentru cardiologie, 143 pentru ortopedie, 30 pentru neurochirurgie, 221 pentru chirurgie generală, 42 pentru centrul de arși, 50 UPU-SMURD, 143 pentru ortopedie etc.

Sursa foto: www.jurnalmm.ro

Sorina Pintea i-a mulțumit edilului Daniel Tudorache pentru această inițiativă care ar fi absolut necesară, întrucât spitalele Floreasca și cel de Arși funcționează în clădiri vechi care nu mai pot fi dezvoltate, iar maternitatea Institutului pentru Sănătatea Mamei și Copilului s-ar afla într-o clădire improprie.

Consilierul local și șef al grupului PSD din Consiliul Local al Sectorului 1, Cristian Tudose, spune că Autoritatea Locală va amenaja, lângă spital, un parc de dimensiunea Cismigiului, pentru ca pacienții și rudele acestora să se poată destinde în aer liber.

Declarațiile au fost făcute cu ocazia prezentării proiectului Spitalului „Sfântul Vasile cel Mare”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.