Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 5 martie

CINEMA

* La Cinema Elvira Popescu astăzi au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:15, comedia dramatică „Cealaltă parte a speranţei”, realizată de celebrul cineast finlandez Aki Kaurismäki, distins anul trecut la Berlinale cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor şi care este nominalizat la categoria „Cel mai bun film european” a Premiilor Gopo 2018;

– de la ora 19:00, continuă seria de evenimente ce pregăteşte Festivalului Internaţional One World Romania continuă cu proiecţia filmului „Soldaţii. Poveste din Ferentari” de Ivana Mladenovic, urmat de o dezbatere.

* De la ora 19:00, în cadrul medalionului cinematografic „Jesús del Cerro, un cineast spaniol în România”, la Institutul Cervantes este proiectată drama „Far From Here / Departe de tine” în regia lui James Pillion, la care cel căruia îi este dedicat evenimentul este co-scenarist. Un alt co-autor al scenariului, Jonathan Ahmadi, interpretează pe Grant proaspătul soţ al Sofiei, jucată de Maria Dinulescu. Cei doi îşi doresc cu adevărat să fie o familie, însă schimbările din viaţa ei profesională îi fac să se mute din America la Bucureşti, iniţial doar pentru un an. La trecerea acestuia relaţia lor ajunge în impas, bântuită de promisiunile făcute şi nerespectate.

SPECTACOLE

* Un nou proiectul educaţional multidisciplinar intitulat „Poveşti la Replika” debutează astăzi, de la ora 19:00, la Centrul de Teatru Educaţional Replika (Str. Lânăriei, nr. 93-95) cu „Amintiri din epoca de şcoală”, un spectacol-reflecţie asupra sistemului de educaţie din România scris de Mihaela Michailov, regizat de Radu Apostol şi jucat de Katia Pascariu şi Alexandru Potocean, care vă propun o reîntoarcere printre ecuaţiile, caii verzi de pe pereţii minţilor noastre, fricile şi revoltele care ne-au marcat anii de şcoală. După spectacol va avea loc o dezbatere cu cercetătoarea şi creatoarea de pedagogii alternative Magda Balica, pornind de la un studiu pe tema dezvoltării abilităţilor emoţionale ale copiilor. Proiectul „Poveşti la Replika” se desfăşoară până pe 12 iunie, în zilele de luni şi marţi, începând cu ora 19:00, cuprinzând: spectacole, prezentări de cărţi, dezbateri, anchete jurnalistice şi proiecţii de filme.

* Tot de la ora 19:00, la Teatrul Elisabeta începe spectacolul extraordinar „Nu avem decât ceea ce dăruim!”, iniţiat de actriţa Tania Popa, căreia i s-au alăturat mai mulţi artişti, cu scopul de a strânge fonduri pentru vârstnicii aflaţi sub îngrijirile medicale ale Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă.

* Teatrul Naţional din Bucureşti găzduieşte la Sala Mare, de la ora 20:00, o reprezentaţie cu baletul în trei acte şi un prolog „Frumoasa din pădurea adormită” de P. I. Ceaikovski, în coregrafia clasică a lui Marius Petipa, susţinută de Compania St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov. În rolul titular: Olga Golytsia.

* Tot un fel de spectacol este şi cea de-a II-a ediţie a evenimentului „Microistoria. Poveşti adevărate spuse pe viu”, cu tema „Cum au supravieţuit tranziţiei (De la Comunism la Capitalism)?” ce începe de la ora 20:00, la ArCuB – Hanul Gabroveni (Str. Lipscani, nr. 84-90). Proiectul Microistoria îşi propune să arhiveze poveşti ale oamenilor obişnuiţi, din toate categoriile sociale, etnice, de vârstă şi de gen, spuse live chiar de ei, şi capabile să-i inspire şi pe alţii.

MUZICĂ

GRASU XXL,  DJ Kriss & MC Coco dau singurul performance muzical al serii în cadrul Balului Balurilor ce începe de la ora 21:30 în Berăria H.

EXPOZIŢIE

De astăzi până pe 12 aprilie, Elite Art Gallery (Piaţa Naţiunile Unite, nr. 3-5) găzduieşte expoziţia personală „The offense report” semnată de Christian Paraschiv, ce portretizează moştenirea traumatizantă a Comunismului. Deschiderea oficială va avea loc în data de 6 martie, la ora 18:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.