Premiile Cesar 2018 de la Paris

Filmul „120 battements par minute” regizat de Robin Campillo, a fost marele câștigător la gala de decernare a premiilor Cesar 2018.

Această peliculă, o frescă a luptei contra epidemiei de SIDA, s-a impus la șase categorii: cel mai bun film, cel mai bun scenariu-original, cel mai bun montaj, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună coloană sonoră și cel mai bun actor debutant.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Swann Arlaud pentru interpretarea sa din pelicula „Petit paysan”, iar cea mai bună actriță în rol principal a fost desemnată Jeanne Balibar, interpreta personajului Barbara din filmul omonim.

Cineastul Albert Dupontel a fost recompensat cu premiul Cesar la categoria „cel mai bun regizor” grație celui mai recent film al său, „Au revoir la-haut”.

Trofeul pentru cea mai bună actriță în rol secundar i-a revenit Sarei Giraudeau (‘Petit paysan’), iar cel pentru cel mai bun actor în rol secundar lui Antoine Reinharts (‘120 battements par minute’)

Cel mai bun actor debutant – Nahuel Perez Biscayart (‘120 battements par minute’).

Premiile pentru scenarii-original și adaptat-au fost impărțite către ‘120 battements par minute’ respectiv ‘Au revoir la-haut’.

Cel mai bun film străin a fost desemnat lungmetrajul rusesc „Loveless”, regizat de Andrey Zvyagintsev.

Premiul Cesar onorific, decernat pentru întreaga carieră, a revenit în acest an actriței spaniole Penelope Cruz

Evenimentul este considerat echivalentul francez al galei premiilor Oscar.

Ceremonia a fost plasată sub semnul luptei pentru drepturile femeilor, la cinci luni după izbucnirea scandalului în care este implicat producătorul american Harvey Weinstein, acuzat de mai multe femei de agresiune și hărțuire sexuală.

Celebritățile prezente la gala premiilor Cesar au purtat panglici albe, în semn de solidaritate cu mișcarea #MeToo, demarată în Statele Unite.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.