”Europa ta, părerea ta”

Elevi din 33 de școli europene, din 28 de state membre și cinci țări candidate, se vor adresa instituțiilor europene, prezentându-și părerea în legătură cu rolul care îi revine culturii în viitorul Europei.

Andrada Cojocaru, de la Radio Oltenia Craiova ne propune să o însoțim la Colegiul Tehnic Decebal din Drobeta Turnu Severin pentru a cunoaște trei tineri de nota 10, elevi în clasa a XI și care vor reprezenta România la Bruxelles, în cadrul acțiunii ”Europa ta, părerea ta”, ce se va desfășura în perioada 15-16 martie 2018.

Manifestarea este organizată de Comitetul Economic și Social European (CESE), vocea societății civile la nivel european, și constituie evenimentul emblematic al Comitetului dedicat tinerilor. Prin această inițiativă, CESE dorește să se asigure că opiniile, experiențele și ideile tinerei generații sunt luate în considerare în procesul de elaborare a politicilor UE.

Cei trei tineri de nota 10 au ales să vorbească în eseurile lor despre familie, despre copilărie și despre pasiuni. Ii descoperim si noi la Romania de nota 10, de la 20:30, la BucurestiFM, sau pe site-ul romaniadenota10.ro.

Lasă un răspuns