Spiritul civic și bunul simț… care ne lipsesc

Două zile, cât a nins și a viscolit, toți am criticat autoritățile și operatorii de salubrizare că nu au deszăpezit străzile secundare, trotuarele stațiile și refugiile RATB, trecerile de pietoni și câte și mai câte… Iată că, de două zile, ninsoarea s-a oprit și puteam ieși fiecare, cu câte o lopată în mână, să deszăpezim trotuarul din fața casei din fața blocului unde locuim ori din fața magazinului, firmei etc, cu câte o prăjina, ca să dăm jos țurțuri de la străină, ca sa nu le cadă în cap trecătorilor…

Dar, după oprirea viscolului și a ninsorii, cetățeni mânați de un spirit civic exemplar au lăsat troienele până la genunchi, în fața propriei case. Apoi, șoferi plini de bun simț, cu respect față de Codul rutier, au parcat mașinile de-a curmezișul trotuarului, cu boturile până în troienele de zăpadă.

Așa încât trotuarul este blocat și pietonii trebuie să ocolească această baricadă pe carosabil, riscând să fie accidentați de către mașinile aflate în trafic.
Acest lucru nu se întâmplă în vreo margine de oraș, ci în plin centrul Bucureștiului, pe Buzești Berzei, în Sectorul 1! Pentru lipsa noastră de spirit civic și pentru nesimțirea noastră tot primăria e de vină?!

Eu unul nu le găsesc autorităților decât vina de a nu-i fi amendat pe contravenienți. Oare Poliția Locală a Municipiului București, Poliția Locală a Sectorului 1, Poliția Națională, Jandarmeria etc. nu or fi trecut prin zonă? Oare acești vașnici apărători ai legii au probleme oftalmologice atât de grave încât nu au observat situația de încălcare a legii și de pericol pentru pietoni?! Sau, poate, nu le pasă…?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.