Controversele din spatele premiilor Oscar 2018

Controversele nu i-au ocolit pe nominalizații la premiile Oscar din 2018. De la acuzații de plagiat până la un comportament sexual neadecvat, ediția din acest an este plină de scandaluri. Cele mai discutate filme aflate în această categorie sunt ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, ”The Shape of Water” și ”The Post”.

”The Shape of Water” este o dramă fantasy care, deși este în topul peliculelor cu cele mai multe nominalizări, este afectată de un proces. Este vorba despre încălcarea drepturilor de autor. Se pare că povestea filmului a fost preluată dintr-o piesă de teatru din 1969 ce a fost scrisă de dramaturgul Paul Zindel.

”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a stârnit păreri diferite. Dacă unii văd în peliculă o poveste despre o mamă înfuriată pe autorități ce își face singuă dreptate, alții nu pot trece peste faptul că există un polițist rasist în film ce ajunge să fie iertat.

Acțiunea filmului ”The Post” se centrează pe libertatea presei, însă a fost acuzat de informare eronată, nu The Washington Post a fost primul ziar care a publicat, în 1971, un articol în care s-a vorbit despre studiul secret al Guvernului, cu privire la Războiul din Vietnam, celebrele ”Pentagon Papers”. Prima publicație a fost The New York Times.

Vezi aici lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar din 2018.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.