VIDEO: Gabriela Firea a prezentat în premieră utilajele de topit zăpada!

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, astăzi că au fost deszăpezite arterele de circulație din urgența întâi, adică marile bulevarde, în proporție de peste 90%. Străzile secundare au fost deszăpezite în proporție de 50-60%. Au existat însă deficiențe în ceea ce privește deszăpezirea stațiilor și a refugiilor RATB. Acestea au fost curățate complet până la ora 04:00, dar ninsoarea a continuat și a depus noi cantități de zăpadă, a explicat edilul șef.

Gabriela Firea a făcut apel la operatorii de salubrizare, dar și la cetățeni să intervină pentru curățarea trotuarelor de zăpadă. RATB continuă intervenția pentru deszăpezirea stațiilor și a refugiilor proprii, a mai spus primarul general.

Declarațiile au fost făcute în Piața Constituției, unde edilul Capitalei a prezentat mașinile de topit zăpada, care acționează, în premieră, în această iarnă, în București.

”Adunăm zăpada pe platforme betonate și, apoi, o topim, pentru a nu mai aștepta să fie topită de razele soarelui. Avem 12 utilaje de topit zăpada, cu o capacitate de 10 metri cubi pe oră, fiecare. Trei sunt în Piața Constituției, unul se află în Piața Victoriei, unul la Parcul Carol, unul pe Bulevardul Timișoara și unul la Bucur Obor”, a declarat Firea.

Edilul Capitalei a precizat că utilajele au filtre speciale, pentru a nu deversa în canalizare ape poluate, și că nu există pericolul înghețării canalizării, întrucât apa rezultată din procesul tehnologic al topirii zăpezii este caldă.

Lasă un răspuns