Valul de frig „Bestia din Est” a ucis zeci de oameni

Valul de frig siberian din Europa a facut pana acum 46 de victime. Printre acestea sunt inclusiv persoane fara adapost.

Numit „Bestia din Est” de presa britanica, „Ursul din Siberia” in Olanda, „tunul de zapada” in Suedia sau „Moscova-Paris” in Franta, valul de frig continua sa perturbe transporturile, relateaza AFP.

Noaptea trecută, mercurul a scazut pana la -21°C in regiunile muntoase din Croatia si Bosnia, la -20°C la Lubeck, in nordul Germaniei, -19°C in sudul Poloniei, -18°C in apropiere de Liege, in Belgia, si la -10°C in jurul Londrei.

In Elvetia, un varf negativ de -36°C s-a inregistrat la Glattalp, la 1.850 metri altitudine, un loc nelocuit, obisnuit cu acest tip de extreme. In Franta, noaptea de marti spre miercuri a fost mai rece in nord-est, cu -12°C la Metz.

Temperaturile glaciale dureaza pana maine. In Europa, ninsoarea si poleiul au provocat haos pe drumuri si au perturbat traficul aerian si feroviar.

Mai multe zboruri au fost anulate sau intarziate pe aeroporturile britanice. Numeroase scoli au fost inchise in Regatul Unit, Irlanda, in nordul Portugaliei, Bosnia si Kosovo, dar si in Albania, unde numeroase sate si orasele au fost izolate de zapada.

 

Lasă un răspuns