S-au ales mascotele JO de la Tokyo

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vara de la Tokyo din 2020 au anuntat perechea de mascote aleasa de scolarii japonezi pentru a reprezenta Olimpiada: personaje in stilul manga, dupa benzile desenate nipone, cu urechi mari, capete imense, ochi mari si super-puteri.
Perechea A, care nu are inca nume, a primit cele mai multe voturi, peste 100 de mii in aproximativ 16.700 de scoli primare din tara.
Mascotele, yuru-kyara in limba japoneza, costumate in albastru pentru Jocurile Olimpice si in roz pentru Jocurile Paralimpice, au puteri magice care le permit sa se deplaseze instantaneu oriunde (pentru versiunea olimpica), sa vorbeasca vantului si stancilor si sa deplaseze obiectele cu o simpla privire(pentru versiunea paralimpica).
Japonia doreste sa ofere o gazduire perfecta vizitatorilor sai iar mascotele alese sunt amandoua foarte ospitaliere, un amestec de traditie si inovatie.
Inclusiv adultii le iubesc si nu scapa nicio ocazie sa se fotografieze cu ele si sa achizitioneze gadget-uri cu chipul lor.
Mascotele JO de vara de la Tokyo, create de desenatorul Ryo Taniguchi, vor fi oficial lansate in vara anului acestui an.

Lasă un răspuns