CFR Călători a anulat o sută de trenuri din cauza ninsorilor și a viscolului

Foto: Andrei Butescu

CFR Călători a anulat 100 de trenuri în această dimineață din cauza ninsorilor abundente și a viscolului.
Garniturile care ajung în Gara de Nord au întârzieri de până la 3 ore, iar cele care pleacă -de până la 2 ore și jumătate.

Circulația a fost restricţionată pe anumite segmente de cale ferată, iar 100 de trenuri Regio şi Interregio au fost anulate pentru prima parte a zilei, informează miercuri dimineaţă Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

„Traficul feroviar la această oră se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt de până la 60 km/h, graficul trenurilor pe întreaga reţea fiind însă adaptat pentru a se putea asigura transportul către toate centrele urbane. Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, dar a fost restricţionată circulaţia pe anumite segmente de cale ferată, măsură necesară pentru a permite continuitate în traficul feroviar, dar şi posibilitatea de a se acţiona, atunci când situaţia o impune, cu mijloace de intervenţie şi pluguri pentru deszăpezire”, se precizează într-un comunicat al CFR Călători.

Operatorul național de transport feroviar de călători, CFR Călători, a anulat pentru prima parte a acestei zile 100 de trenuri Regio şi Interregio, călătorii având însă la dispoziţie alte garnituri care circulă pe aceleaşi relaţii.

Tronsoane pe care se circulă în condiţii speciale sunt Buzău – Făurei – viteza de circulaţie de 50 km/h, pe firul I, Caracal – Corabia – se circulă doar cu locomotive diesel-electrice(DA), Ciulniţa – Urziceni – se circulă doar cu locomotive DA, Constanţa-Mangalia – se circulă doar cu locomotive DA, Craiova – Calafat – se circulă doar cu locomotive DA, Tulcea – Medgidia – se circulă doar cu locomotive DA, Roşiori Nord – Zimnicea – se circulă doar cu locomotive DA, Roşiori Nord – Turnu Măgurele – se circulă doar cu locomotive DA, Giurgiu – Videle – se circulă doar cu locomotive DA.

Pe segmentul de cale ferată Videle – Giurgiu se acţionează cu plug pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curăţarea liniilor şi a componentelor de cale ferată, la intrarea şi ieşirea din gări.

Informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie puteţi afla de pe site-ul www.cfr.ro – domeniul Trenul meu.

Lasă un răspuns