Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 28 februarie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, la cererea spectatorilor, drama „…And Justice For All / Dreptate pentru toţi”, regizată în 1979 de Norman Jewison, cu Al Pacino, Jack Warden, John Forsythe;

– de la ora 19:00, în ciclu „Ziua marilor autori”, drama „Blow-up” realizată în 1966 de Michelangelo Antoninoni, inspirată de povestirea „Funigei” a lui Julio Cortázar, cu David Hemmings, Vanessa Redgrave, Sarah Miles, John Castle, Jane Birkin.

* Cinemateca Union găzduieşte prima seară a evenimentului „Viitorul Memoriei: Rezistenţa – platforma pentru comemorarea Holocaustului prin artă şi media”: Programul de astăzi cuprinde:

– de la ora 18:00, documentarul „Prigoana din Basarabia”, în regia lui Sergiu Enu

– de la ora 19:00, rulează în premieră în România, documentarul „Until The Last Step”, în prezenţa regizorului israelian Boris Maftsir, aflat pentru prima dată la Bucureşti;

– de la ora 20:40, o dezbatere despre rezistenţa antifascistă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la care participă invitatul special al serii, regizorul Boris Maftsir şi istoricii Ion Duminică şi Mihai Burcea.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, în cadrul British Documentary, de la 19:00 puteţi viziona gratuit filmul „Children of the Gaza War” de James Jones.

* Cinema Elvira Popescu găzduieşte, de la ora 20:00, un eveniment din cadrul „Săptămânii sunetului”: proiecţia unei selecţii de filme realizată şi prezentată de Levente Kozma, directorul Festivalului Simultan din Timişoara.

MUZICĂ

* Concertul săptămânal susţinut de Orchestra de Camera Radio, de la ora 19:00, la Sala Radio, este dirijat de Christoph Adt, are ca solist pe violoncelistul Răzvan Suma şi în program: Serenada nr. 2 în Fa major de Mozart, Concertul nr. 1 în Do major pentru violoncel şi orchestră de Haydn şi Serenada în Do major pentru orchestră de coarde, op. 48, de P. I. Ceaikovski.

* Un concert susţinut de Caro Emerald, interpretă olandeză de muzică retro, grooving jazz şi cinematic tango începe de la ora 20:00, la Sala Palatului.

* Piesa „Între-deschis”, primul extras de pe noul album al trupei Implant Pentru Refuz, este lansată într-un concert susţinut, de la ora 21:00, în Expirat Club – Halele Carol.

* De la 21:30, în Hard Rock Café are loc un concert The Mono Jacks.

* Horia Brenciu şi HB Orchestra revin în Berăria H pentru a oferi ca Mărţişor un concert de neuitat, începând cu ora 22:00.

EXPOZIŢIE

Expoziţia fotografică „Temple şi sinagogi din România – patrimoniu evreiesc, naţional şi universal” poate fi vizitată până pe 20 martie la Muzeul Naţional de Istorie a României.

ALTE EVENIMENTE

* Biblioteca Metropolitană Bucureşti (Str. Tache Ionescu, nr. 4) găzduieşte, de la ora 18:00, „Colocviile de traduceri literare” 35, organizate de Filiala Bucureşti – Traduceri Literare (FITRALIT) a Uniunii Scriitorilor din România. Participă: Luminiţa Bălan, Ioana Costa, Irina Horea, Horia Florian Popescu şi Luana Schidu, traducători care au primit premii pentru traduceri din chineză, latină, engleză şi rusă.

* La Sala Mare a Ateneului Român, în cadrul seriei de conferinţe „Despre lumea în care trăim”, ce marchează aniversarea celor 150 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii Române şi Centenarul României, jurnalistul, eseistul şi istoricul Thierry Wolton susţine o conferinţă cu tema „Starea lumii la începutul secolului XXI“, urmată de un dialog cu Horia-Roman Patapievici.

* A IX-a ediţie „Miercuri la Takla – Ţara. Poporul Patriotismul, ieri şi azi”, ce începe de la ora 18:30, la Librăria Humanitas Kretzulescu, are ca invitaţi pe: George Ardeleanu (conf. univ., istoric literar), Dan Gulea (profesor, istoric literar). Cărţile propuse pentru dezbatere sunt: „Schimbarea la faţă a României” de Emil Cioran, „De ce e România astfel” de Vintilă Mihăilescu, „Adio, adio, patria mea cu î din i, cu â din a” de Radu Pavel Gheo, „În jurul Marii Uniri de la 1918” de Lucian Boia. Moderatori: Oana Fotache şi Magda Răduţă.

Lasă un răspuns