VIDEO: Şcoala siguranţei Tedi – copiii învaţă să nu intre în bucluc

Despre siguranta copiilor si mai ales cum sa se fereasca de pericole cand parintii nu sunt in preajma lor am aflat astazi, In Comunitate,  de la comisar Sorin Stanica de la Institutul de Combatere si prevenire a Criminalitatii, Catalina Chendea, inspector in Ministerul Educatiei si Ioana Visan, reprezentant al unei companii care a decis sa se implice in programe de prevenire.

Cu totii au venit in studioul Bucuresti FM pentru a ne povesti despre proiectul  „Tedi, scoala sigurantei”! 
Proiectul Școala Siguranței Tedi se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu Poliția Română și se adresează elevilor de clasa I. Programul se derulează pe tot parcursul anului școlar 2017-2018. Scopul campaniei este informarea copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.
Tedi asigură gratuit suportul didactic, care constă în materiale educative complexe şi atractive pentru elevi, astfel încât, la finalul anului școlar, copiii să fie capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate. Materialele și activitățile pregătite sunt adaptate la noile pericole pe care le-a adus secolul XXI, astfel încât elevii vor învăța alături de reguli de siguranţă rutieră, siguranţă la joacă și cum să navigheze în siguranță pe internet pentru a evita situaţiile periculoase.

Activitățile concepute pentru predarea informațiilor despre siguranță respectă nevoia copilului de a învăța prin joc. La vârsta de 6-7 ani, copilul se dezvoltă din punct de vedere cognitiv, fizic, social și emoțional prin joacă. Proiectul Tedi nu are drept scop învățarea pe  de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale şi Poliţia Română a asigurat adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate. de prevenire adecvate. Materialele și activitățile pregătite sunt adaptate la noile pericole pe care le-a adus secolul XXI, astfel încât elevii vor învăța alături de reguli de siguranţă rutieră, siguranţă la joacă și cum să navigheze în siguranță pe internet pentru a evita situaţiile periculoase.

Una dintre activitățile avute în vedere de programul „Școala siguranței Tedi” este reprezentată de instruirea elevilor cu privire la pericolele cu care se pot confrunta atunci când navighează pe internet. Astfel, la Școala Gimnazială nr. 174 Constantin Brâncuși din București, a avut loc astăzi predarea unei astfel de lecții de către reprezentanți ai Poliției Române și Cristian China Birta, cunoscut blogger și specialist în social media. Aproximativ 60 de elevi din clasa I au luat parte la lecția deschisă și au aflat informații utile pentru siguranța lor. 
În Polonia, programul „Puchatek Safety Academy” (Academia Siguranţei Puckatek) este organizat anual încă din 2009 de către Grupul Maspex (din care face parte compania Maspex România) prin brandul Puckatek. La cele 8 ediţii organizate până acum au participat 1.750.000 de elevi, iar la cea mai recentă campanie (în anul şcolar 2017-2018) s-au înscris un număr de 200.000 de elevi de clasa I din Polonia.

Lasă un răspuns