Unde sunt celebrele freze pentru trotuare…?

De cel puțin 10 ani, prin noiembrie, când diverși primari treceau în revistă pregătirile pentru deszăpezire și, în clipiri de girofarul portocalii, inspectau utilajele cu pluguri mari și mici, operatorii de salubrizare ne arată și frezele pentru deszăpezirea trotuarelor. Anul acesta, și primarul general ne-a promis că frezele achiziționate de către Municipalitate vor acționa pe trotuarele Bucureștiului.

Ei bine, da, se circulă în condiții de iarnă pe marile bulevarde, bucureștenii au ascultat apelul autorităților și au mai lăsat acasă mașinile și au plecat la serviciu cu metroul, dar unde sunt de acum celebrele freze pentru deszăpezirea trotuarelor?!
Pentru că trotuarele pe unde circulăm noi, oamenii obișnuiți, sunt, în continuare sub nămeți. Oamenii merg tot în șir indian pe acele poteci de picior, alunecând și clătinându-se prin zăpada afânată. Dacă pentru cineva într-o bună condiție fizică mersul prin zăpadă afânată ar putea fi un fel de sport, pentru o persoană vârstnică sau cu probleme de deplasare, zăpada se poate dovedi o barieră insurmontabilă sau o capcană letală.

Încă și mai grav este faptul că, după ce ninsoarea se va opri și va veni gerul, aceste poteci de picior cu zăpadă frământată vor îngheţa, transformându-se în sleauri de gheață denivelată. Și atunci să te ții… mâini și picioare rupte….

Lasă un răspuns