Simona Halep, avans confortabil faţă de Caroline Wozniacki

Eleva lui Darren Cahill a revenit de azi pe prima poziţie în clasamentul WTA. Chiar dacă Simona nu a participat la turneul de la Dubai din Emiratele Arabe Unite, ea a revenit pe locul 1 printr-un concurs de împrejurări favorabil. Principala contracandidată la supremaţia mondială Caroline Wozniacki, nu s-a mai înscris la Dubai la fel ca şi Simona. Daneza nu şi-a mai apărat astfel cele 585 de puncte, mult mai multe decât cele pe care sportiva noastră le-a pierdut pentru neparticiparea la acelaşi concurs.
Garbine Muguruza o altă contracandidată la primul loc mondial, a cedat şi ea în semifinalele turneului de categorie Premier de la Dubai în faţa rusoaicei Daria Kasatkina. Muguruza putea acumula 6.460 de puncte şi s-ar fi apropiat de Simona (7.965 de puncte) destul de mult, dacă ar fi câştigat turneul din Emiratele Arabe.
Deocamdată nici ucrainianca Elina Svitolina cea care a câştigat la Dubai, nu reprezintă o ameninţare pentru poziţia Simonei, ea acumulând doar 5.480 de puncte.
Practic, Simona Halep are doar o singură adversară de luat în seamă în lupta pentru supremaţia din tenisul mondial în perioada următoare. Aceasta rămâne Caroline Wozniacki, jucătoare care se află la 440 de puncte în spatele sportivei noastre şi care va încerca să revină pe prima poziţie în clasamentul WTA după turneul de la Indian Wells, turneu care se va desfăşura în perioada 7-18 martie. Misiunea danezei va fi una dificilă, pentru că are de apărat 215 puncte în comparaţie cu cele 65 ale Simonei.
Referitor la Top 10 WTA, s-a mai produs o rocadă, cea dintre Petra Kvitova şi Angelique Kerber. Cehoaica a trecut pe noua, iar nemţoaica a coborât pe locul zece.

Iată şi configuraţia la zi a primelor zece poziţii ale clasamentului WTA :

1. Simona Halep 7965 p
2. Caroline Wozniacki 7525 p
3. Garbine Muguruza 6175 p
4. Elina Svitolina 5480 p
5. Karolina Pliskova 5080 p
6. Jelena Ostapenko 5000 p
7. Caroline Garcia 6425 p
8. Venus Williams 4277 p
9. Petra Kvitova 3086 p
10. Angelique Kerber 3055 p

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.