Oamenii străzii nu se lasă duși la adăposturi!

În această perioadă de Cod Portocaliu, Echipajele Poliţiei Locale patrulează pe străzi pentru a identifica pe oamenii străzii și a-i convinge să accepte să fie conduși pentru a fi cazați în adăposturile Primăriei Capitalei și ale primăriilor de sector. Primăria sectorului 2 anunță că, până în prezent, au fost cazate la adăpostul din Șos. Pantelimon 14 femei și 26 de bărbaţi. La adăpost, oamenii străzii beneficiază de masă caldă, baie și consultații medicale.

În sectorul 6 au fost identificate 31 de persoane fără adăpost, dar numai 10 dintre acestea au acceptat să meargă în adăposturi.

De asemenea, Serviciul de Ambulanță București Ilfov împreună cu voluntarii din Programul Există un Erou, vizitează zonele cunoscute ca fiind frecventate de oamenii străzii pentru a identifica persoanele fără adăpost. Șefa Serviciului de Ambulanță București Ilfov, dr. Alice Grasu, spune că ”de multe ori oamenii străzii refuză să meargă în adăposturile primăriilor sau la spitale, echipajele de pe ambulanță fiind nevoite să piardă timp prețios și să apeleze la polițiștii locali pentru a-i convinge pe oamenii străzii că viața le este pusă în pericol și că trebuie să accepte să fie conduși la adăposturi”.

Lasă un răspuns