Succes romanesc la Berlinala 2018!!

Foto: unica.ro

Pelicula „Nu mă atinge-mă”, regizată de Adina Pintilie a luat marele premiu și trofeul festivalului – Ursul de Aur.

Filmul a primit și premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut la gala premiilor celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin.

Filmul prezintă oameni care tânjesc după intimitate, dar se tem de ea în acelaşi timp.

Pentru mulţi nu va fi confortabil, dar îi provocăm să facă o introspecţie. ne bucurăm mult pentru acest premiu. Are sens, pentru că filmul este necesar, mai ales în zilele acestea, când frica faţă de celălalt creşte şi există atât de multe conflicte în lume. Este o invitaţie la empatie. Să îl accepţi pe celălalt care este diferit de tine”, a declarat regizoarea Adina Pintilie.

Acordarea ‘Ursului de Aur’ – cel mai important premiu al festivalului de la Berlin, decernat de un juriu internațional începând cu anul 1956 – cineastei Adina Pintilie vine în contextul în care România s-a impus ca o forțã importantã pe scena cinematografiei mondiale în ultimii 10 ani, dupã ce filmul lui Cristi Puiu, ‘Moartea Domnului Lãzãrescu’ a contribuit la apariția așa-numitului Nou val al cinematografiei românești, noteazã DPA.

Acesta a fost urmat de regizorul Cristian Mungiu, care a câștigat Palm d’Or la Cannes, în 2007, cu ‘4 luni, 3 sãptãmâni și 2 zile’ și de Cãlin Peter Netzer, care în urmã cu cinci ani a devenit primul regizor român premiat cu ‘Ursul de Aur’ la Berlin, cu ‘Poziția Copilului’, o poveste despre corupție în România post-comunistã.

 

Lasă un răspuns