Școlile vor fi închise luni și marți din cauza vremii!

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, astăzi, că a luat decizia ca luni și marți să se suspende cursurile școlare. Această decizie a fost luată de comun acord de către Prefectura Capitalei, Municipalitate, Inspectoratul Școlar și Administrația Națională de Meteorologie.

Măsura ar putea fi extinsă până joi și a fost luată din cauza avertizării meteo de cod portocaliu de frig, intensificări susținute ale vântului și ninsoare abundentă, a explicat edilul Capitalei.
”În calitate de primar și de mamă, prefer să luăm masuri preventive decât să numărăm victimele”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a cerut Poliției Locale a Municipiului București să identifice panourile publicitare care stau să cadă și, dacă proprietarii acestora nu iau măsuri, să dea jos panourile respective, pentru a nu fi smulse de vânt riscând să accidenteze pietonii.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a cerut ca deținătorii de rețele de utilități să fie pregătiți pentru a interveni rapid la posibilele avarii, la gaze, la conductele de apa caldă și căldură, la cablurile electrice etc

RATB va trebui să acționeze pentru a reduce cât mai mult posibil timpul de așteptare în stațiile de autobuz, troleibuz și tramvai, conform edilului șef.

Gabriela Firea le-a cerut operatorilor de deszăpezire să nu se relaxeze cu gândul la venirea primăverii, să intervină cu toate forțele, să nu facă economie. Primarul general a cerut ca Poliția Locală să identifice, împreună cu operatorii de deszăpezire, gurile de canal unde va fi deversată apa provenită din topirea zăpezii.

În premieră, în această iarnă, în București vor acționa câte două utilaje de topit zăpada pentru fiecare sector. Pentru zona centrală, există chiar trei utilaje de topit zăpada. După oprirea ninsorii, zăpada va fi adunată în punctele strategice stabilite, iar apoi va fi topită, pentru a nu rămâne în piețele orașului până ce sunt topite de soarele primăverii, a dispus Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a mai cerut ca Poliția Locală, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, să identifice și să transporte la adăposturile Primăriei Capitalei oamenii străzii.

Primarii sectoarelor 3 și 6, Robert Negoiță și, respectiv, Gabriel Mutu, au făcut apel la bucureșteni ca, pe perioada fenomenelor meteo deosebite, să se deplaseze cu transportul public și să își lase mașinile personale acasă. ”Aceasta poate fi contribuția fiecărui cetățean la deszăpezire”, a subliniat Robert Negoiță. Cei doi edili de sector au mai făcut apel la bucureșteni să nu blocheze străzile, parcând neregulamentar.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.