Teatrul de Animație Țăndărică vă invită la spectacolul „Scufița roșie” în regia lui Felix Alexa

În data de 1 martie 2018, la orele 10:00 și 19:00, vor avea loc, la Sala Mare a Teatrului de Animație Țăndărică, două reprezentații ale spectacolului ”Scufița roșie” în regia lui Felix Alexa.

Ca în fiecare an, Teatrul Țăndărică se alătură campaniei ”Artiști pentru Artiști” inițiată de UNITER, oferind publicului în data de 1 martie, la ora 10:00, spectacolul ”Scufița roșie” în regia lui Felix Alexa. Campania națională ”Artiști pentru Artiști” a fost inițiată în anul 2002, în scopul sensibilizării opiniei publice și solidarizării cu artiștii vârstnici cu probleme de existență și de sănătate din România.

Aflat la cea de a treia colaborare cu Teatrul Țăndărică după „Bărbierul din Sevilla” și „Vicleniile lui Scapino”, Felix Alexa „revine” și schimbă registrul, croind poveștii arhicunoscute a Scufiței roșii haine noi.

Despre modul în care și-a gândit spectacolul, adresându-se deopotrivă celor mici și celor mari, regizorul mărturisește că „Scufița roșie reprezintă pentru mine mult mai mult decât o celebră poveste pentru copii. Este de fapt o metaforă despre trecerea prin viața asta atât de imprevizibilă, despre cum ne maturizăm și evoluăm, trecând prin experiențe frumoase sau uneori cumplite. Am vrut să fac un spectacol care să atingă emoțional atât maturitatea copilului cât și copilăria adultului. O Scufiță roșie a timpurilor noastre, agitate și imprevizibile, în care singura alternativă e evadarea din realitate…uneori în povești.”

Spectacolul lui Felix Alexa are poezie, umor și tâlc, iar muzica originală compusă de Alexei Țurcan, scenografia semnată de Marian Sandu (care devine și ea personaj în poveste), light design-ul (care îi aparține tot lui Felix Alexa) alcătuiesc o parte dintr-un tot unitar, întregit de o distribuție formată din: Olga Bela, Daniel Stanciu, Liliana Gavrilescu, Dan Codreanu, Florin Mititelu, Ana Maria Bălescu și Adrian Lefter.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.