Titanfall

Sursa foto: www.ea.com

Titanfall este, în primul rând, un joc pentru cei care s-au plictisit de hărțile din Counter Strike și care, pentru a folosi o expresie din jargonul acestui shooter classic, “nu pot merge la culcare fără să facă măcar câteva fraguri”.

Dacă aș fi răutăcios, aș putea spune că Titanfall este Counter Strike Next Generation. Dar asta ar însemna să minimalizez valoarea lui “Counter”, o bijuterie care va rămâne cu siguranță în amintirea multor generații de gameri dedicați.

Dacă avem o vârstă la care viteza de reacție a început să pâlpăie, putem să mergem doar pe varianta campaniilor, acolo unde atât ceilalți membri ai echipei noastre cât și inamicii sunt coordonați de calculator. Și aici totul se desfășoară în ritm accelerat și trebuie să fim permanent foarte atenți, dar în mod evident că jucătorii umani sunt mult mai imprevizibili și periculoși decât entitățile virtuale.

Dacă vrem PvP, atunci tragem aer în piept și ne pregătim de niște lupte cu adevărat fascinante, acolo unde nu prea mai este loc de acele clasice ”headshot”, un singur foc și gata, adversarul este la pământ. Jucătorii nu mai au doar o vestă antiglonț, fiecare dintre ei fiind în Titanfall adevărate mașinării superblindate, în care trebuie să descarci încărcător după încărcător pentru a-i putea dovedi. Bine, contează foarte mult și ce armament sau tip de muniție folosim…

Pentru acest tip de jocuri există un avertisment obligatoriu, pe care o să-mi fac datoria de a-l oferi și eu. Titanfall este un joc care consumă foarte mult timp și creează dependență. Astfel că vă sfătuiesc la propriu să nu exagerați cu fragurile. Doar câteva și apoi mergem la culcare, așa cum făceam și la Counter Strike. Sau poate nu îmi amintesc eu bine și de fapt stăteam până dimineața? Eh, ce ți-e și cu memoria asta…

Lasă un răspuns