RATB devine STB!

Consilierii municipali au aprobat, astăzi, transformarea Regiei Autonome de Transport București (RATB) în societate comercială. Noua companie se va numi Societatea de Transport București SA (STB). Denumirea de STB este una istorică sub care s-a înființat prima societate de transport a Municipalității bucureștene, cu 90 de ani în urmă.

Transformarea regiei de transport în societate comercială este o cerință a legislației europene. Odată cu transformarea în societate comercială, consilierii municipali au votat și pentru delegarea serviciului de transport public către STB, pe un termen de un an. La expirarea acestui termen, serviciul va fi delegat tot către STB, pentru 10 ani.

Așa cum afirmă Speranța Cliseru, șefa Consiliului de Administrație al STB, transformarea în societate comercială a fostei regii și semnarea contractului de delegare a serviciului public de transport constituie obligații instituite de legislație Europeană și o condiție obligatorie pentru accesarea de fonduri europene pentru mobilitate urbană durabilă.

Lasă un răspuns