Opoziția despre bugetul Capitalei: „Un buget nerealist îndreptat spre pomeni electorale”

Consilierul PNL, Ciprian Ciucu, a declarat că bugetul Capitalei, în forma în care a fost propus de Executiv și amendat și adoptat de majoritatea PSD-ALDE-PMP din Consiliul General, este unul al pomenilor electorale.

Ciprian Ciucu a spus că bugetul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București a crescut de patru ori față de anul trecut, din cauza stimulentelor acordate de Primărie în 2017.

El a precizat că aceste pomeni electorale au determinat circa 50.000 de persoane din afara Capitalei să își facă vize de flotant sau buletine de București.

Aceste cheltuieli vor afecta bugetul pe termen lung, a adăugat Ciucu.

La rândul său, Roxana Wring, șefa grupului USR din Consiliul General, a declarat că bugetul adoptat astăzi este unul de PR, care i-a dat ocazia edilului Capitalei, Gabriela Firea, să mai țină un discurs.

Șefa USR din Consiliul General spune că multe investiții au fost bugetate cu sume derizorii pentru a da imaginea unui buget orientat spre investiții, în timp ce la alte capitole au fost prevazute sume umflate, care nu vor putea fi cheltuite și vor fi rectificate negativ, ulterior.

Bugetul Primăriei Capitalei pe 2018, adoptat astăzi de Consiliul General, prevede o sumă record pentru sănătate. Este vorba despre 110 milioane de euro, bani ce vor fi folosiți pentru construirea a trei spitale noi și modernizarea celor 19 spitale existente. De asemenea, peste 230 de milioane de euro se vor aloca pentru proiecte menite să diminueze aglomerația din trafic. Mai multe detalii citește aici!

Lasă un răspuns