Mark Hamill va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Actorul american Mark Hamill, interpretul personajului Luke Skywalker din franciza cinematografică „Star Wars”, va înmâna un trofeu la gala premiilor Oscar de pe 4 martie, cu câteva zile înainte de a primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood, informează AFP.

Academia de film americană (AMPAS), instituţia care decernează premiile Oscar, cele mai prestigioase trofee din cinematografia americană, a anunţat că Mark Hamill şi alte nouă celebrităţi, printre care se află şi Oscar Isaac, un alt actor de pe afişul celui mai recent film din seria „Star Wars”, vor înmâna statuete la gala Oscar 2018.

Aşa cum procedează de obicei, Mark Hamill, după ce a aflat această veste, a reacţionat printr-o serie de glume publicate pe contul lui de Twitter. „Notă către mine însumi: 1) Să vorbesc suficient de repede pentru ca orchestra să nu încerce să mă întrerupă. 2) Să nu fac glume cu R2-MeToo. 3) Să nu pronunţ ‘La La Land’ după ce deschid un plic”, a scris starul american, în vârstă de 66 de ani, în acel mesaj online.

Primul punct din mesajul actorului Mark Hamill face referire la o regulă a organizatorilor, potrivit căreia prezentatorii şi artiştii premiaţi dispun la gala Oscar de un interval de timp foarte scurt care le este alocat pentru a-şi susţine discursurile de acceptare a trofeelor. Dacă depăşesc timpul alocat, discursurile lor sunt întrerupte de o orchestră. Al doilea punct reprezintă un joc de cuvinte bazat de pronunţia în limba engleză a numelui robotului android R2-D2 din franciza „Star Wars” şi mişcarea #MeToo, devenită tot mai populară pe reţelele de socializare după ce a denunţat agresiunile sexuale comise în industria cinematografică, în urma izbucnirii scandalului Weinstein.

Al treilea punct face referire la o gafă de proporţii comisă anul trecut de organizatorii galei Oscar, ironizată intens pe reţelele de socializare, după ce Faye Dunaway şi Warren Beatty au anunţat în mod eronat că premiul pentru cel mai bun film a fost acordat musicalului „La La Land”, în contextul în care adevăratul câştigător era pelicula „Moonlight”.

Gala de decernare a premiilor Oscar din anul 2018 va avea loc la Dolby Theatre, în faţa celebrului bulevard al celebrităţilor – Walk of Fame – din Hollywood, unde actorul Mark Hamill va participa pe 9 martie la ceremonia de inaugurare a unei stele care îi este dedicată.

„Fanii ‘Star Wars’ din lumea întreagă şi dintr-o galaxie îndepărtată, foarte îndepărtată, vor fi încântaţi să afle că legendarul actor din ‘Star Wars’ Mark Hamill va avea onoarea de a primi o stea pe Hollywood Walk of Fame”, a declarat Ana Martinez, producătoarea galei Oscar 2018.

Lasă un răspuns