Apa Nova prezintă scuze consumatorilor pentru încasarea taxei majorată pe apa uzată!

Mihai Savin, director Apa Nova, a prezentat scuze în fața consilierilor municipali pentru încasarea taxei majorată cu 80% pe apa uzată, începând de la 1 ianuarie 2018, fără a avea o Hotărâre de Consiliu General în acest sens, după cum BucureștiFM a prezentat în exclusivitate în cadrul acestei anchete jurnalistice.

Astfel, au fost colectați suplimentar 40 de mii de euro, a declarat Savin.
Șeful de la Apa Nova a mai declarat că banii încasați suplimentar vor fi restituiti  consumatorilor.

Savin spune că această colectare a taxei majorate a reprezentat un exces de zel al unor angajați care au interpretat greșit niște prevederi, fără ca managementul companiei să știe.  Acești angajați se află, acum, în cercetare disciplinară.

În această seară, consilierii municipali au dezbătut majorarea taxei pe apa uzată.

Majorarea a fost aprobată de către consilierii municipali pe motiv că ea ar fi necesară pentru a asigura plata ratelor la împrumuturile contractate pentru Stația de Epurare a Apelor Uzate de la Glina.

Consilierul municipal Cătălin Deaconescu spune că taxa care se va incasa majorat de la 1 martie este ilegală, deoarece majorarea ar fi trebuit adoptată înainte de începerea anului curent.
El spune că grupul PNL din Consiliul General va ataca în contencios hotărârea adoptată astăzi și, totodată, ii îndeamnă pe cetățeni să facă același lucru. Majorarea taxei cu 80% oricum nu se justifica, a mai declarat Consilierul municipal liberal.

Lasă un răspuns