Uraganul Gita a ajuns în Noua Zeelandă

www.cugetliber.ro

Aproape o mie de turiști sunt blocați în regiunea Golden Bay din Noua Zeelandă de cauza uraganului Gita, care a lovit deja Pacificul de Sud, au indicat autoritățile. Acestea iau în considerare utilizarea feriboturilor pentru transportul turiștilor blocați în acest golf, situat pe Insula de Sud a Noii Zeelande.

Mari alunecări de teren au dus la închiderea autostrăzii principale. În plus, ciclonul a privat de curent electric mii de locuinţe, a provocat căderea multor copaci și a distrus porțiuni întregi de drumuri.

Sursa foto: www.stuff.co.nz

Săptămâna trecută, Gita, care a fost clasat în categoria 5 – cel mai înalt nivel – a devastat Insulele Tongane și Samoa. De atunci, el a scăzut în ​​intensitate, dar coada ciclonului a lovit Noua Zeelandă, în noaptea de marți până miercuri, cu vânt puternic de 140 km/ h și ploi puternice, afectând în principal Insula de Sud.

Șapte consilii regionale, printre care și cel din Christchurch, cel de-al doilea oraș ca mărime din Noua Zeelandă, toate situate pe Insula de Sud, au declarat marți stare de urgență, autoritățile anticipând tot ce-i mai rău.

Richard Kempthorne, un ales din Consiliul Regional Tasman, în nord-vestul Insulei de Sud, a explicat toate opțiunile posibile de transport în cazul în care accesul rutier la Golden Bay nu ar putea fi restabilit rapid.

„Feribotul, barjele, precum și zborurile … Avem 5.000 de locuitori care trebuie să se hrănească și avem turiști”, a spus alesul.

Sursa foto: www.stiripesurse.ro

„Există sute, poate chiar sunt peste o mie de oameni acolo, care probabil vor să plece și să-și continue călătoria”, a adăugat el.

Potrivit Serviciului Meteorologic MetService, ciclonul se îndreaptă, pe mare, către sudul oraşului Christchurch.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.